sebx Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Witam Już prawie kończę modelowanie takiego modelu moich słuchawek, jeszcze materiały.Mam problem jak zrobić szwy (wgniecenia) to cus dookola ucha (skórzana poduszka) jeśli Macie jakieś pomysły podzielcie sie ze mną dzięks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Jacki w sennheiserkach 202 / 212/ 212 pro są o wiele większe, bo obecnie są to skrawki kabla włączone do muszli. Nie licząc ze kształt przyznam tylko ogólnie przypomina sennheiserki to już wiele rzeczy się w nim nie zgadza. Radzę zająć się lepszym odwzorowaniem bryły a dopiero detalami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Czuć ze sennheiser, ale.... Chcesz zrobić ładnie? Suwmiarka i kątomierz w dłoń, i zanim usiądziesz do maxa, rozrysuj dokładnie wymiary na kartce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 9 Październik 2009 Autor Share Napisano 9 Październik 2009 Postaram sie poprawic te wady nigdzie nie mogłem znależć wymiarów słuchawek dlatego są niewymiarowe robię na oko ale dalej nie wiem jak zrobić szwy (wgniecenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 9 Październik 2009 Autor Share Napisano 9 Październik 2009 Dziś już nie mam warunków do skonczenia słuchawek, napewno jutro dodam z materiałami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 szwów nie mozesz zrobic po prostu boolean'em i array'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 a może http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=45464 pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 10 Październik 2009 Autor Share Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) Z materiałami ale to na próbę nad szwami dopiero się pobawie. indian dzięki niestety nie mam konta premium i nie moge pobrać,jak by mógł ktoś zrobić reupload byłbym bardzo wdzieczny Edytowane 10 Październik 2009 przez sebx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 wydaje mi się że kabelki za cienkie, a co do materiału to może coś bardziej z większymi refleksami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 10 Październik 2009 Autor Share Napisano 10 Październik 2009 kabelki już poprawiłem a co do materiałów ,to narazie testowałem tylko jak to bedzie wygladac ale dzieki za radę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 reupload specjalnie dla sebx'a http://www.megaupload.com/?d=S93LI6Z4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 10 Październik 2009 Autor Share Napisano 10 Październik 2009 dzieki indian wielki plus dla ciebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 10 Październik 2009 Autor Share Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) pobrałem ten filmik i muszę z przykroscia przyznac ze to nie o to mi chodziło.chodzi mi o takie zmarszczenia Edytowane 10 Październik 2009 przez sebx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojots Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Przyglądnąłem się tym słuchawkom trochę. Efekt zmarszczek będziesz modelował czy użyjesz bump mappingu? W tej chwili te "poduszeczki" przypominają trochę gumową uszczelkę :) bez obrazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Wczoraj troche jeszcze dłubałem przy dych poduszeczkach i mysle ze juz lepiej to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Wygląda lepiej. Wykadruj tak aby całe słuchawki było widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Proszę bardzo, czyli poduszeczki już ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Widać, że rady na temat przebudowania bryły nie poskutkowały, bo nie licząc ogólnego kształtu to moich 212 to nie przypomina. Daleko niestety nie zajdziesz tworząc dom na piasku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 przeceiz jeszcze nie pisze ze skonczyłem nad modelem jeszcze popracuje takze bez obaw a te słuchawki to nie 212 tylko 202 :) słuchawki to nie to co robię na pierwszym miejscu dlatego jeszcze nie sko0nczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 przeceiz jeszcze nie pisze ze skonczyłem nad modelem jeszcze popracuje takze bez obaw a te słuchawki to nie 212 tylko 202 :) słuchawki to nie to co robię na pierwszym miejscu dlatego jeszcze nie sko0nczyłem Hmmmm rodzina 202/212/212 pro mają taką samą muszlę a, więc nie różnią się z zewnątrz niczym oprócz kolorem. Kiedy już idziesz w detal to ruszanie bryły to nie jest najlepszy pomysł, dlatego radziłem aby dopracować bryłę a dopiero zajmować się detalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Tak wiem o tym, Sliterin napisz mi co byś zmienił w ogólnej bryle tych słuchawek jeśli możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Tak wiem o tym, Sliterin napisz mi co byś zmienił w ogólnej bryle tych słuchawek jeśli możesz. Jutro mogę Ci podesłać fotki z wymiarami [ jutro, bo dzisiaj jestem mocno zajęty i nie mam czasu zbytnio na skalowanie] i wtedy już zrobisz bryłę cacy - pasuje? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Pewno że pasuje ,jeśli oczywiście masz czas z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Mała Aktualizacaj:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Ładny model, render zbyt zblurowany i nieostry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Duży screen siatki słuchawek To może być Ci przydatne [ jutro wymiary dam ]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Ania Dzieki Sliterin dzieki za siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Sliterin a teraz lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 weź to w clay'u pokaż bo nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi