Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, prezentuję moją najnowszą prackę, w prawdzie miało być to jedynie ćwiczenie kaustyków, ale postanowiłem przysiąść kilka chwil dłużej i jakoś to schludnie skończyć.

Wykonane w blenderze, wyrenderowane w Yaf(a)rayu. Dof, winieta, zabrudzenia w Photoshopie.

Dorzucę jeszcze wersję b&w bo z nieznanych powodów nie chce mi wysłać pliku...

Pozdrawiam.

finalrm.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

Po pierwsze to mógłbyś to troszkę zmniejszyć najlepiej wrzuć na imageshack i tam jest opcja do resaizingu i można dobrać monitor do jakiego ma zoptymalizowć (probonowałbym 17"), teraz to ciężko ogarnąć i ocenić, wogule większość osób to zniechęci do oceny pracy.

Teraz jeżeli chodzi o pracę to tak jeżdżę suwakiem i jeżdżę i wnioskuje że te dwa miśki to jacyś mentorzy skoro kieliszki powyginali:), ogólnie pomysł ciekawy, wykonanie natomiast średnie troszkę zbyt mało realizmu w tej scence to chyba przez materiały mogłeś troszke dopracować.Masz plusa za oryginalność.. o proszę +...:).pozdro

Napisano

Chyba inny gatunek wina, ale coś w tym stylu; Twoje jest chyba mimo wszystko ciut za ciemne, powinno chyba być miejscami bardziej prześwitujące. Poza tym wygląda trochę tak, jakby było wylewane z kielicha jak z kranu; część wina powinna objąć ścianki kieliszka, przynajmniej tak wynika z filmiku powyżej.

Ogólnie rzecz biorąc niezła, ale zdecydowanie zbyt kontrastowa praca (widziałem ją na kilku monitorach i wszędzie wygląda ponuro). Firanki i krzesła troszeczkę ją urozmaiciły, ale z racji ich szaro-burego charakteru uczyniły obrazek jeszcze smutniejszym (co jakoś mi nie licuje z tymi figurkami na stole). Dziwnie wypadła kaustyka, ale może to tylko moje odczucie.

Napisano

Hmm co do kolorów to trochę się tego obawiałem, bo mój monitor w lapku strasznie je przekłamuje, a do dziś dzień nie mam okazji sprawdzić jak wygląda to na innych matrycach w celu korekcji jakiejś...

Jeśli chodzi o ponurość, to moim celem było uzyskanie sterylnego, niezbyt ciepłego wnętrza, które kontrastuje z ciepłymi (w wyglądzie nie kolorze) i "wesołymi" miśkami obserwującymi szalejące kieliszki.

Kolor wina hmm, chociaż nie pijam to wydaje mi się, że zależy od gatunku :) A co do samego fluida myślę, że masz trochę racji, nie jest idealny na pewno, jednak nie dysponuję sprzętem umożliwiającym mi obecnie wygenerowanie czegoś bardziej rozbudowanego - mam ma myśli ciecz ogarniającą jeszcze ścianki itp bo chyba to zależy od dobrej rozdzielczości przy bake'u.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności