Napisano 13 Październik 200915 l wizualizacje do projektu salonu połączonego z jadalnią model: 3ds max 2009 render: v-ray 1.50 SP2 wszelkie korekty i uwagi mile widziane Edytowane 13 Październik 200915 l przez Mateoo
Napisano 13 Październik 200915 l Materiał szafki po lewej nieostry, gryzie się. Butelka trochę jak blaszana (ale denko prześwituje). Dywan z dredami :P Światło daje po oczach, ale jak kto woli. Coś przykombinowałeś po drodze z formatem tej pracki bo niektóre krawędzie są karbowane. Ogólnie roboty w to poszło :)
Napisano 13 Październik 200915 l możesz bez problemu użyć hosta obrazków np http://www.imageshack.us i tutaj linkować obrazek a jakość nie będzie porażka :) Co do wnętrza, widać sporo włożonej pracy, ale przez słabe światło i materiały Rendery prezentują się nie najlepiej. Edytowane 13 Październik 200915 l przez hcpiter
Napisano 13 Październik 200915 l Od czegoś trzeba w życiu zacząć Mateoo i życzę ci powodzenia. Niestety pewne rzeczy należałoby dostrzegać już na początku...mianowicie skale przedmiotów które dodajesz do sceny. Sprawdzaj w jakich jednostkach pracujesz na różnych plikach(sceny, modele, tekstury itp.). Jeżeli sam pewne rzeczy modelujesz to proponuję wziąć linijkę i zmierzyć podobne przedmioty w swoim otoczeniu (nogi od stołu, cytryny, kieliszki itp.). Często coś robione z pamięci lub na wyczucie okazuję się zupełnie nie trafione. W sumie możesz wg mnie wyrzucić wszystkie obrazy...może tylko jeden pasuje do wnętrza. To nie konkurs kto więcej zawiesi na ścianie ;). Zmniejsz bump drewna na stoliku. Większość rzeczy lewituje. Lampa nad stołem…nie wiem o co z tym chodzi i jak to działa, ale jeżeli nawet coś takiego istnieje to nie pasuje do tego wnętrz...proponuję zmienić. Nie mam pojęcia co jest za tym oknem...hmmm..wstaw jakąś płaszczyznę z ładnym widoczkiem np. nieba. Roślinie nie wystarczy nadać kolor zieleni żeby nią była...na dodatek zbyt jaskrawej. może lepiej teksturki liści z mapą opacity? Co do kolorów, oświetlenia i ustawień kamery i renderu nic nie będę mówił…nie ten czas :) mam nadzieję, że skorzystasz z rad. Pozdrawiam
Napisano 13 Październik 200915 l Ładna pracka, ładne kolorki, niezłe modele, tylko mniejsz ten bump na stoliku.
Napisano 14 Październik 200915 l koniecznie imageshack i chwal się czym świeciłeś to może coś się uda naprawić :)
Napisano 14 Październik 200915 l Autor światło to do każdego okna zastosowałem VRayLight kolejno z Multiplier: 40, 35, 30 a te przy jadalni po 50 oba dla halogenów u góry tez tylko znacznie słabszy Multiplier i to cale światło w scenie a nastepnym razem zamieszcze linka z imageshack