Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja bym na twoim miejscu tego nie uznawał za skonczone. Popatrz sie na model, jest krzywy więc zamiast jechać na szybkości popracuj nad ogólna bryła. Samo przedstawienie modelu tez jest do kitu, sorry ale jak juz pokazujesz model to walnij widok z vievportu a nie taki render gdzie nic nie widac. BTW nie lepiej zacząc od prostych modeli takich jak kubek, fotel, może telefon czy cos bo wtedy lepiej poznasz program jak i zasady modelowania :) Tyle ode mnie, pozdro i powodzenia :]

Napisano

panowie trochę wyrozumiałości, przecież widać, ze to jedna z pierwszych prac autora wiec po co się spinać ?

Co do tego samochodu to jest bardzo słabo, łącznie z tłem, renderem itp itde. ale dużo pracuj, oglądaj tutoriale, modeluj a z czasem powinno być lepiej, również pamiętaj, aby od razu nie pokazywać wszystkiego co się wykonało.

Napisano

To miało być BMW? Myślę że kilka godzinek tutaj nie wystarczy... nie mówię już o otoczeniu, ale o samym modelu. Radzę Ci zaczynać od modelowania bardzo prostych obiektów na początku, a później powoli podnosić sobie poprzeczkę. Patrz na rendery innych użytkowników, obserwuj siatki, staraj się je dobrze rozkładać, bo to jest podstawa.

Powodzenia w dalszej pracy, pozdrawiam ;)

Napisano (edytowane)

Przerób sobie tutek z 3d palace o modelowaniu audi a3. Chyba większość ludzi, która chce wymodelować samochód od tego zaczyna. Tu masz dokładny link do tutka http://www.3d-palace.com/forum/local_links.php?catid=82 tylko musisz najpierw konto założyć. Ściągnij, wypakuj, wymodeluj. Jak ładnie wyjdzie, to wrzuć na forum ;) Powodzenia.

Pozdro

Edytowane przez Kubajaniak
Napisano

oj lubicie się wyżywać na nowych... no cóż jak chyba wszędzie nowi lekko nie mają.

Ode mnie dodam tylko żebyś się nie zniechęcał, musisz wziąć pod uwagę że jest to forum trzymające poziom więc każdy będzie oceniał Cie według ogólnie pojętych wysokich standardów ale przynajmniej jak widzisz nie będzie mydlenia oczu :)