Orangegraphics Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 (edytowane) Miałobyć idealnie, ale męcze już go stanowczo za długą, nie mam siły już dalej do niego. takie trzy ujęcia: high resy po kliknięciu edit: link do claya: http://orangegraphics.neostrada.pl/vantage/clay.jpg Edytowane 21 Październik 2009 przez Orangegraphics
adam_m Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Piękne autko. Czerwona wersja (bez szyb) bardziej mi się podoba.
Vehr Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Pierwsze świetne. Drugie troszkę gorsze ale też dobre. Na drugim popracował bym troszkę na d murem z cegieł ale i tak za studio *****
bbandi Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Spoko, faktycznie scenka na drugim obrazku świetna, tylko szyby bym zmienił żeby bardziej refleksowały otoczenie i wogule jakieś nienaturalne to szkło ale i tak mi się podoba:).
FF Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 W tym drugim wygląda jak by nie było GI, tak troche oldschoolowo też chce zrobić ten samochód;)
Hynol Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Fajniutkie autko. Studio ok - aczkolwiek chyba za wysoko jest samochód - ale to już niech sie jakiś spec od kompozycji wypowie. Drugi render jest blisko, ale czegoś mu brakuje. Tak jakby coś nie z GI faktycznie było - może balans słońca/nieba nie jest dobry. No i szyby - za mocne odbicia w takim oświetleni. Wyglądają troszkę jakby były nie zupełnie przezroczyste a difuse miały ustawiony na biały. Takie słabe plexi wyszło. A poza tym gratulacje z ukończonej pracy.
pecet Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Drugie ujęcie mi się niepodoba, niedość że render kiepski to jeszcze ujęcie takie nijakie, jakby ktoś od niechcenia zrobił fotke. Pierwszy jest już lepszy, ale trzeba było albo mocniej przyciemnić szyby albo zrobić ładniejsze wnętrze.
GrześDuro Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Rzeczywiscie te szyby mozna by dopracowac, i GI wlaczyc w 2gim renderze;) Pozatym odbicie nieba ma dziwny odcien. Juz Ci mowilem ze koła i opony wyszly znakomicie. Jedynie co to trzeba nad lakierem i szybami popracowac. A z czepiania sie to wsteczne lusterko by sie przydało;) Ogolnie praca bardzo na +. Pozdrawiam;)
Orangegraphics Napisano 20 Październik 2009 Autor Napisano 20 Październik 2009 (edytowane) adam_m,tomek1212m,bbandi dzięki wielkie freedom fighter prosze nie rób tego samochodu, z twoim wykonaniem to nie będzie miało porównania. GI jest, ale może spróbuje AO dodać jak teraz tak patrze... Hynol- miałeś racje, obciąłem troche dołu w wersji studyjnej, teraz jest lepiej, dzięki. pecet-> render zobaczymy jhak z AO będzie wyglądał edit: w pierwszym poście zuploadowana wersja z AO Edytowane 21 Październik 2009 przez Orangegraphics
ptaszek Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Nooo studio super. Nie jest moze fotorealistycznie, ale wlasnie na duzy plus :)
Orangegraphics Napisano 21 Październik 2009 Autor Napisano 21 Październik 2009 (edytowane) dodałem jeszcze clay-a w pierwszym poście i wersje białą studyjna, nie moge sięzdecydować która lepsza Edytowane 21 Październik 2009 przez Orangegraphics
Hynol Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Biały byłby ok gdyby nie widać było tak mocno niepokolorowanego środka (kierownica!!!) oraz zbyt jasnych świateł.
GrześDuro Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Pozwolilem sobie go troche zPSocić;) Jak coś to usuwam raz dwa...
ptaszek Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Fajnie jest :) tylko wg mnie diffuse glow psuje klimat :)
Tores Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Już nie wiem co mam oglądać a o czym piszą poprzednicy. Więc co do rendera powyżej to koła wyszły najlepiej. Niestety środek autka, wnętrze dużych reflektorów są zbyt mdłe. Skoro i tak je poprawiasz to zrób to porządnie a będzie git. Scenka na pierwszej stronie wygląda jak z posera trochę.
Orangegraphics Napisano 21 Październik 2009 Autor Napisano 21 Październik 2009 jak z posera? zastanawiam się nad dodainem środkowego lusterka wnętrza, jednak nie wiem czy będę ruszał nastawy materiałów, wnętrze poprawić spróbuje coś może i okna
Homa Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Nio faktycznie pierwszy render najlepszy... Szare (dosłownie!) wnętrze mocno kłuje w oczy i ta czerwień z tak silnym niebieskim tłem średnio do mnie przemawia :) Za to sam model i studio bardzo wporzo. Koła - rewelka ;-) Szkoda, że z sił opadłeś bo mógłby wyjść świetny render z tego (!)
stillman Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 Czy tylko mnie się wydaje, że w scence garażowej auto wisi? Poza tym, w czerwonym, na karoserii refleksy a szyby matowe?
Rekomendowane odpowiedzi