Napisano 13 Kwiecień 200421 l Moja nowa praca to mikrofon taki do kompa wiecie media techu :D narazie sam poczatek jeszcze tekstury poprawki no i oczywiscie podstawka i kabel oraz wtyczka :D narazie nie mam tla bo bardziej przykladam sie do modelowania.. czekam na komentarze :D i pomoc
Napisano 13 Kwiecień 200421 l ambitny to to on nie jest ale ciekaw co z tego wyjdzie moze jak dasz jakis kamp w tle o zobaczymy :D
Napisano 13 Kwiecień 200421 l Autor wlasnie robie podstawke na jutro powinienem zamiescic podstawke i pozostana mi tylko tekstorki oraz tlo
Napisano 13 Kwiecień 200421 l narazie to nie ma za bardzo co komentowac...model jest prosty co nie oznacza oczyswiscie ze pracka bedzie zla :) poczekamy na kolejne apdejty i zobaczymy co i jak ;) pozdrawiam
Napisano 13 Kwiecień 200421 l witam :) model odbiega troshq od oryginalu ... ale wyglada fajnie ... bedzie cos jeszcze ? czy mikrofon to bedzie ten tzw. \"punkt kuliminacyjny\" sceny ? pozdrawiam ...
Napisano 14 Kwiecień 200421 l Autor no mysle ze narazie robie obiekty latwiejsze potem moze zrobie calego kompa ale narazie uzywam prostych technik modelowania.. zamierzam na pewno zrobic glosniki myszke i klawiature
Napisano 14 Kwiecień 200421 l Zeby nie pisac tego co juz zostalo napisane i bylo nieuniknione czyli teksty typu \"ambitny temat\" itp. Zasugeruje cos takiego: Jak by nie robic - mikrofon zawsze pozostanie mikrofonem, posypia sie dalsze sugestie typu dorób JAKIEŚ tło, komputer, kolumny caly pokoj + osiedle za oknem... A moze podejsc troche inaczej? Co by bylo gdybys np. ramie tego mikrofonu zawiązał na węzeł i dodal małe \"cos jeszcze\" + neutralne tlo?! Do tego wrzucic jakis ciekawy tekst-tytul. Czasem obraz nie musi przedstawiac zbyt wiele, czasami sprawe zalatwia doskonale dobrany tytul! Wiec jesli chcialbys, zeby ten mikrofon nie byl tylko kolejnym wyrenderowanym mikrofonem, ktory ktos zobaczy i zaraz o tym zapomni - przemysl to, co napisalem i moze uda Ci sie zrobic ponadprecietna prace bardzo malym kosztem! Czasem sie udaje;) pozdr Marek
Napisano 14 Kwiecień 200421 l no no no ... doskonale podejscie mareG ... :) podobie mi sie pomysl PS. \"proste techniki modelowania\" jakie jesli mozna spytac ? PS2. wszystkie te modele ktore wymieniles \"myszka, klawiatura itp\" mam juz za soba ... i powiem szczerze ...ze jesli chodzi o akurat moja myszke ... (a4tech) to ksztalt jest trudny do osiagniecia ... przynajmniej w nurbsach ... a jesli chodzi o klawiature :) oj zabawy jest z tym troche ... nie wazne czy masz zamiar zrobic napisy na klawiszach w formie poly czy tylko tekstur ... to zabawy jest sporo ... :) pozdrawiam
Napisano 15 Kwiecień 200421 l Autor dalem teraz renderki tej podstawki ale to narazie poczatek. prubuje jak najlepiej to zrobic ale narazie daje to czego juz dokonalem
Napisano 15 Kwiecień 200420 l musisz uzyc funkcji chamfer zeby Ci poprawilo krawedzie- zaznacz te ktore maja byc ostrzejsze i daj chamfer na powiedzmy 0,3 -> narazie podstawka jest za okraglutka ( mesh smooth ;) )
Napisano 16 Kwiecień 200420 l fajnie ale po co tyle renderów\'ów na jedną podstawkę?! wystarczy jeden
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Autor no zeby z kazdej strony widac :D teraz robie to pomiedzy podstawka i to co laczy mikrofon
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Originally posted by Szczupal no zeby z kazdej strony widac :D teraz robie to pomiedzy podstawka i to co laczy mikrofon z każdej strony?? przecierz to jest symetryczne starczy najwyżej z 2 stron
Napisano 18 Kwiecień 200420 l Autor sorry ale nie bylo mnie przez weekend i nic nie moglem zrobic teraz zaczolem robicz i dam takiego kijowego upgrada. jeszcze nie skonczone... w ta dziure ktora mysle ze jutro skoncze to bedzie wchodzic ten uchyt microfonu :D dzieki za komenty
Napisano 18 Kwiecień 200420 l hmm nic z tego nie wiem ... w moim podstawka jest zupelnie inna ... pokaz calosc jesli mozna... PS. mikrofon wtykasz w ta szpare ;) czy jest cos co to laczy ?
Napisano 18 Kwiecień 200420 l Autor narazie moze to nic nie przypominac bo jak muwie nie bylo mnie przez weekend i dopiero dzis zaczolem cos zmieniac. ta dziura jest narazie tylko wycieciem w polygonach.. jutro zrobiez uchwyt to bedziesz wiedzial co jest jak
Napisano 25 Kwiecień 200420 l Autor ma problem. pomocy potrzebuje ... nie wiem jak usunac z obiektu podstawki dziure innym ksztaltem.. bo jak usuwam bolleanem to usuwa mi polygony pewnie widzicie na ostatnim updejcie jest taka dziura. powiedzcie jak zrobic zeby wucielo dziru a nie usunela polygony
Napisano 25 Kwiecień 200420 l Autor nie wiem jak wyciac w tej podstawce w ten o to sposob jak narysunku
Napisano 25 Kwiecień 200420 l sorry ... nie pomoge ci ... nie znam 3d studio :S (az wstyd sie przyznac) ... moge ci z tym pomoc w rhino i w truespace ... ale tam pewnie nie mialbys tego problemu ... :) czekaj cierpliwie na magikow od 3d studio ... oni napewno ci pomoga ... pozdrawiam
Napisano 25 Kwiecień 200420 l a nie mozesz extrude\'owac z tych edge\'ow co ci zostaly ? (just an idea) :)