Skocz do zawartości

Przesuwanie UVek podczas renderowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

beznazwy2p.jpg

W viewporcie i podczas renderowania Maya Hardware wszystko jest ok. Software i Mental robią coś dziwnego - wygląda jakby na czas renderu w paru miejscach popsuły się współrzędne UV. Dzieje się tak w kilku miejscach na modelu, przed i po wygładzeniu. Spotkał się ktoś z czymś takim?

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

A wygladzasz siatke funkcja smooth czy tym nowym wynalazkiem do wygladzania pod klawiszem 3? On ma jakis dziwny algorytm, szybszy ale inny niz prawdziwy smooth wiec moze warto sprobowac uzyc prawdziwej funkcji z opcja smooth uv.

Pozdr.

Napisano

przyjżałbym się normalom.

albo masz 2 materiały na jednym obiekcie.

Albo i jedno i drugie ;)

3 daje tylko podgląd smoothowania, taki umowny podgląd. Poi wciśnięci 3ki nie renderuje się zesmoothowana geometria, trzeba ją klasycznie wysmoothować. 1-2-3 dają tylko podglądy we wiuporcie.

Napisano

Ja też pracuję na 2008. Po kolei odpowiadając: wygładzam normalnym smoothem, wektory normalne są w porządku (to pierwsze sprawdziłem), a materiał jest tylko jeden na obiekcie. Jestem prawie pewien, że nie popełniłem żadnego głupiego błędu. Ogólnie to postanowiłem olać ten problem i przeniosłem obiekt do Maxa - on nie robi takich kawałów ;)

Dzięki za odpowiedzi, chłopaki.