Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Postanowiłem się pobawić w game art zatem najprawdopodobnie co jakiś czas będę tu wrzucał jakieś pracki.

Pozdrawiam ;)

Wall-e

wall-e_info.jpg

360walle.gif

Mój Koncept postaci Heavy Weapons Guy z gry Team Fortress [11.11.09]

solder_s_info.jpg

solder.gif

Edytowane przez Morfeusz

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przyjemnie wygląda :D

Fajne oczka, i pomarańczowa blacha. Jedynie co mi się nie podoba to ta kostka metalu i ?plecak?, który jest trochę za mało zniszczony proporcjonalnie do reszty.

Napisano

ciekawe jakby dzieciaki odebraly film gdyby pixarowy wall-e tez tyle polygonow mial.... ale mysle ze "ludzie" i tak by nie zauwazyli roznicy

Napisano

Fajne :) trochę za bardzo rozjaśnione chyba te biele i nie oszczędne textury jak na taki LP a gąsienice jak by miały działać?, ale ogólnie ok, byle więcej ;]

Napisano
  • Autor

Heja

Gąsienice były by modyfikowane programowo, czyli tekstura była by przesuwana programowo co by dawało efekt ruchu.

Ps. Kruku --> Co masz na myśli pisząc "nie oszczędne textury jak na taki LP"

Pozdro ;)

Napisano

Pewnie chodzi o tex kostki, ten krzyż. Na początku myślałem ze to jakaś cubemapa do refleksji. Pół textury zmarnowane.

Gąsienice niestety by nie działały za dobrze, powinny się tilować pionowo, a takie nie są.

Nie mozesz po prostu przesuwać uvmapy teraz.

Czyli programista/skrypter by cię pogonił z taką texturą gąsienicy:D

Tak samo podstawka - nie musisz każdej ścianki osobno na uvmapie rozkładać. Każda ścianka mogłaby być w tym samym miejscu zunwrapowana. I znowu byś mógł pól texa oszczędzić prawie.

Napisano
  • Autor

Heja

Kostka i podstawka to byla tak na szybciusio zrobiona, zeby model jkaoś zaprezentowac,

w zasadzie moglem nie pokazywac ich, no i napewno bym jeszcze scial poly z podstawki.

Szczerze nie patrzyłem czy sie tiltuje, podalem tylko mozliwy sposob zanimowania gasienicy

Tak czy siak dzieki za komentarze i sugestje

Napisano
  • Autor

Witam

Nowy modelik pierwszy post.

Mój koncept postaci z gry Team Fortress Heavy Weapons Guy

Napisano

No i całkiem fajna kolejna postać ;]. Ładnie namalowane texturki, choć brakuje trochę..ostrości/scharakteryzowania, może są zbyt czarne?

(albo to tło tak działa;p). Trochę siatka na zgięciach mi nie pasuje, (zakładam że przy takiej postaci vertex weight był by 0/1) dziwnie by się to zginało.

Szkoda tylko że nie robiło się w Polsce konkretnych gier z tego typu grafikom na ps2 czy psp albo nds :(może jednak?).

BTW buźka mi kogoś przypomina hmm XD

BTW2 Dzięki Gutek za wyjaśnienie mojego posta ;>.

Pozdro

Napisano

Ta ostatnia postać mi sie średnio podoba. Proporcje wiem że maja byc przegięte ale właśnie trochę niekonsekwentnie to jest. Zasłoń sobie ręce i masz praktycznie naturalna postać, nawet anatomiczną. Moim zdaniem tułów i rece powinny być wielke, nogi i głowa małe