Napisano 30 Październik 200915 l Witam! Postanowiłem się pobawić w game art zatem najprawdopodobnie co jakiś czas będę tu wrzucał jakieś pracki. Pozdrawiam ;) Wall-e Mój Koncept postaci Heavy Weapons Guy z gry Team Fortress [11.11.09] Edytowane 11 Listopad 200915 l przez Morfeusz
Napisano 30 Październik 200915 l Przyjemnie wygląda :D Fajne oczka, i pomarańczowa blacha. Jedynie co mi się nie podoba to ta kostka metalu i ?plecak?, który jest trochę za mało zniszczony proporcjonalnie do reszty.
Napisano 30 Październik 200915 l ciekawe jakby dzieciaki odebraly film gdyby pixarowy wall-e tez tyle polygonow mial.... ale mysle ze "ludzie" i tak by nie zauwazyli roznicy
Napisano 3 Listopad 200915 l Fajne :) trochę za bardzo rozjaśnione chyba te biele i nie oszczędne textury jak na taki LP a gąsienice jak by miały działać?, ale ogólnie ok, byle więcej ;]
Napisano 5 Listopad 200915 l Autor Heja Gąsienice były by modyfikowane programowo, czyli tekstura była by przesuwana programowo co by dawało efekt ruchu. Ps. Kruku --> Co masz na myśli pisząc "nie oszczędne textury jak na taki LP" Pozdro ;)
Napisano 5 Listopad 200915 l Pewnie chodzi o tex kostki, ten krzyż. Na początku myślałem ze to jakaś cubemapa do refleksji. Pół textury zmarnowane. Gąsienice niestety by nie działały za dobrze, powinny się tilować pionowo, a takie nie są. Nie mozesz po prostu przesuwać uvmapy teraz. Czyli programista/skrypter by cię pogonił z taką texturą gąsienicy:D Tak samo podstawka - nie musisz każdej ścianki osobno na uvmapie rozkładać. Każda ścianka mogłaby być w tym samym miejscu zunwrapowana. I znowu byś mógł pól texa oszczędzić prawie.
Napisano 5 Listopad 200915 l Autor Heja Kostka i podstawka to byla tak na szybciusio zrobiona, zeby model jkaoś zaprezentowac, w zasadzie moglem nie pokazywac ich, no i napewno bym jeszcze scial poly z podstawki. Szczerze nie patrzyłem czy sie tiltuje, podalem tylko mozliwy sposob zanimowania gasienicy Tak czy siak dzieki za komentarze i sugestje
Napisano 11 Listopad 200915 l Autor Witam Nowy modelik pierwszy post. Mój koncept postaci z gry Team Fortress Heavy Weapons Guy
Napisano 11 Listopad 200915 l No i całkiem fajna kolejna postać ;]. Ładnie namalowane texturki, choć brakuje trochę..ostrości/scharakteryzowania, może są zbyt czarne? (albo to tło tak działa;p). Trochę siatka na zgięciach mi nie pasuje, (zakładam że przy takiej postaci vertex weight był by 0/1) dziwnie by się to zginało. Szkoda tylko że nie robiło się w Polsce konkretnych gier z tego typu grafikom na ps2 czy psp albo nds :(może jednak?). BTW buźka mi kogoś przypomina hmm XD BTW2 Dzięki Gutek za wyjaśnienie mojego posta ;>. Pozdro
Napisano 12 Listopad 200915 l Ta ostatnia postać mi sie średnio podoba. Proporcje wiem że maja byc przegięte ale właśnie trochę niekonsekwentnie to jest. Zasłoń sobie ręce i masz praktycznie naturalna postać, nawet anatomiczną. Moim zdaniem tułów i rece powinny być wielke, nogi i głowa małe