Jump to content

monitor dylemat co do wielkosci

Recommended Posts

Posted

mam w planie zakup monitora , obecnie dzialam na ekranie z laptopa i zaczyna to byc malo komfortowe ze wzgledu na jej wielkosc 15,4". Myslalem nad zakupem monitora na poczatku myslalem o 22" i tu pojawia sie moj problem. Czy bedzie mi sie dobrze pracowalo na takiej wielkosci monitorze zakladajac ze stoi on na wyciagniecie reki na biurku ? zastanawiam sie czy nie lepiej kupic jakas 19. Glownie chodzi mi o to czy to bedzie wygodne , patrzenie z takiej odleglosci na tak duzy monitor?

grafika 2d w gry nie gram.

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

jak kupisz monitor 22 to spokojnie i komfortowo będziesz na niej pracował, specjalnie przecież one są przeznaczone do pracy z bliskiej odległości. Ja mam 22 na wyciagniecie reki i fajnie się pracuje.

Posted

Moim zdaniem 21" lub 22" jak hcpiter powiada. Sam pracuję na 21" panoramie (na wyciągniecie ręki) i pełen komfort jest. A tym bardziej do grafiki (zwłaszcza 2d) lepiej wziąć coś większego - jakie to cudowne uczucie jak nie trzeba bawić się suwaczkami bo obraz nie mieści się na ekranie;)

Posted

wszystko to i tak kwestia czasu, przyzwyczaisz sie do niego, tak jak jest z butami, ciuchami czy nawet nowym zasilaczem ktory daje inny odglos podczas pracy i jest to denerwujace podczas ciszy, wez 22 jak masz mozliwosc, najlepiej fullHD, nie ma juz co przebierac w 1400-ktach czy 1600-ktach

Posted (edited)

ten dell Dell 2209WA wyglada mega kuszaco , ta cena przy takiej matrycy :)

co do dwoch monitorow to nadal pozostanie mi ekran laptopa do zagospodarowania

Edited by grass