Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem po przesiadce z 3ds maxa 2008 na 2010. Mianowicie wcześniej jak chciałem skopiować krawędź to się brało "edge" , zaznaczało krawędź i przeciągało trzymając przycisk shift. Teraz robiąc tak samo nic się za bardzo nie dzieje.

Może mi ktoś pomóc??

Jestem początkujący i jeszcze za dobrze się nie znam na tym...

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

scrnn.jpg

i jak pociągnę za którąkolwiek ze strzałek z wciśniętym shiftem to jedyne co się dzieje to krawędź zmienia kolor z czerwonego na biały (tak jakby się odznaczała?? )

Napisano

Powiedz, czy krawędź jest otwarta - z tego screena to nie wynika. Otwarta znaczy, że tylko z jednej strony przylega do niej poligon. Jeżeli masz edge'a otoczonego z dwóch stron poligonami to go nie skopiujesz w ten sposób

Napisano

Nie wiele widac na tym screenie,odhacz backface cull we właściwościach obiektu.Jeśli krawędż jest naprawdę otwarta to może zepsuł Ci się klawisz Shift-sprawdż w innym programie czy działa:).Albo sprawdż na innym obiekcie może coś się posypało z geometrią w twoim modelu-czasem wyłażą różne błędy...

Napisano

Ostatecznie, jeśli inne metody zawiodą to spróbuj zrobić eksport a potem import modelu(np do .OBJ). Mi ostatnio poznikała część vertexów i tylko reimport pomógł.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności