Skocz do zawartości

Zbrush 3.5 problem z podgladem materialu

Featured Replies

Napisano

Kilka sekund trwa zanim wczyta sie podglad (co takze umozliwia wybor) materialu za pierwszym razem. Potem juz wczytuje sie natychmiastowo, tak jak to mialo miejsce w 3.1.

Ktos sie juz z tym spotkal?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dużo materiałów obciąża pamięć, przez to też zb uruchamia sie wolniej. W 3.5 dali na starcie dużo zbędnych materiałów, spróbuj wywalić te których nie używasz.

Napisano
  • Autor

MatCapy wczytuja sie najwolniej (chodzi o podglad jak material bedzie wygladal na modelu) Malo skomplikowane materialy wczytuja sie szybko.

Wywalilem wieksza polowe, i wszystkie standardowe to nic sie nie zmienilo.

Napisano

Hmm,u mnie wczytują się podglądy tak samo jak w 3.1,nie ma raczej zauważalnej różnicy.Za to wiele innych rzeczy mnie nieżle wk... w tym 3.5:D

Napisano

mafida mnie też, można by założyć wątek "co was wk..... w zb 3.5?" może by się przy okazji znalazły jakieś rozwiązania na te "ulepszenia".

Co do tematu to mi się normalnie podglądy matcapów wyświetlają.

Napisano
  • Autor

Tomala , mysle ze taki watek bylby technicznie za ciezki na to forum ;)

Nie zrozumcie mnie zle ale szkoda, ze u was to dziala ;)

Jutro moze rusze z tym na ZBC.

Napisano

nie now sumie milo by bylo uslyszec jak wy sobie radzicie z tymi problemami- ktos wie moze jak wywalic ten right click navigation... uzywam menu pod prawym przycisiem zamapowany na piorko i to cholerstwo wkurza niemozebnie.

Napisano
nie now sumie milo by bylo uslyszec jak wy sobie radzicie z tymi problemami- ktos wie moze jak wywalic ten right click navigation... uzywam menu pod prawym przycisiem zamapowany na piorko i to cholerstwo wkurza niemozebnie.

Eee to akurat łatwo obejść-ustaw w opcjach tabletu naciśnięcie klawisza(spacja) zamiast prawego klika i po problemie;)

Tomala -dobry pomysł z tym wątkiem:)

Pozdro:)