beesqp Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 (edytowane) Wrzuce kilka swoich prac, chociaz klimat jest w duzej mierze znaczaco odmienny od prac prezentowanych na forum pozdrawiam serdecznie wszystkich beesqp Edytowane 3 Listopad 2010 przez beesqp
Areien Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 o kur xD... nie wiem co ma renifer do gitarki, taki jakby stratocaster - niewazne xD. psychodela w h** fajne rysunki ale wydaje mi sie ze wszystkie te prace sa poprostu odwzorowaniem jakichs innych grafik? to jest z głowy czy z komiksow?
SBT77 Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 wydaje mi sie ze wszystkie te prace sa poprostu odwzorowaniem jakichs innych grafik? to jest z głowy czy z komiksow? Pewnie dobrze ci się wydaje, ale to dość powszechne zjawisko w ostatnich dekadach :] W mniejszym czy większym stopniu oczywiście... Tutaj to o ten większy stopień chodzi :D
beesqp Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Napisano 13 Grudzień 2009 hmm, pelnym odwzorowaniem z obrazka jest 'ben10' i 'marvin robot' i po czesci 'klapouchy' :) czesc bazujac na podstawie zdjec refencyjnych jak np 'jelen na rykowisku' aby zobaczyc jak sie ukladaja rece na gitarze itd., a reszta juz jednak z wyobrazni :)
Areien Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 (edytowane) xD jeahh... ale jak wpadles na renifera buszującego rogami i grającego "Mastodona" to nie wiem xD... niektore z nich to wektory?? co do tego robota, ja takiej ogrąglej glowy bym nawet cyrklem nie narysowal xD Edytowane 13 Grudzień 2009 przez Areien
beesqp Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Napisano 13 Grudzień 2009 niektore z nich to wektory?? nie, wszystko rastrowe, w 80% prac to szkic olowkiem na papierze prawie do wersji lineart, skan i obrobka + kolory na kompie. a wektory jakos zupelnie mnie nie ciagna...
Areien Napisano 14 Grudzień 2009 Napisano 14 Grudzień 2009 nie bo tak idealnie krecha ciagnieta ze pod kalke podchodzi ^^ ale w to to juz nie wnikam ;))
beesqp Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Napisano 18 Grudzień 2009 (edytowane) Zawsze marzyłem, żeby mieć taki zestawik, ale sie nie zanosi, to przynajmniej sobie rysunek strzelilem ;)) Edytowane 8 Styczeń 2010 przez beesqp
beesqp Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Napisano 3 Styczeń 2010 a to zeby nie zgnusniec w czasie swiat ;)
beesqp Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Napisano 8 Styczeń 2010 A ja tym razem z Herlockiem Sholmes czy Sherlockiem Holmes ;)
beesqp Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Napisano 19 Styczeń 2010 Przygotowane do minibitwy na grupie digital-painting na goldenline.pl Tym razem tematem był "Najbardziej niebezpieczny zawód". A takim jest np... dentysta dinozaurów w parku Jurassic Park ;)
lordbiernac Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 http://kizer180.deviantart.com/gallery/ Popatrz ile charakteru ten gosc potrafi nadac swoim postaciom mimo, ze czesto odgrzewa superbohaterskie kotlety... Te same proste srodki graficzne co u Ciebie, a jednak roznica kolosalna. Nawet jezeli Ci sie nie podoba styl tego goscia to warto zwrocic uwage jak duzo daje odrobina stylizacji jesli poruszasz sie w takiej komiksowej konwencji. I moze lepiej na razie wziac olowek i robic duzo duzo szkicow, bo kolorki tez Ci nie sluza ;) pozdrowki i powodzenia
SBT77 Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Szczerze to wolałbym zobaczyć jak pracujesz nad sobą, nawet jakieś bazgroły ze szkicownika. Strona wypełniona prostymi kreskami i kółkami wywowałaby u mnie większy aplauz niż to co pokazujesz, nic na to nie poradzę. Niby thirdeye miał kiedyś napisane czym jest rysowanie po to żeby je pokazać na forum, ale jeśli to ma zmotywować do pracy - nie widzę przeszkód.
beesqp Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Napisano 21 Styczeń 2010 Zgadzam sie z Wami, ze kolorki to w dużej mierze pomyłka w moich rysunkach. Z tym zawsze miałem kłopot, i pewnie dużo wody w Wisle upłynie, zanim jakoś to ogarne. Natomiast co do samego lineartu czy ponizszych szkiców, uwazacie ze tez sa do bani?
emmilius Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Wiesz co, nie chodzi o to czy do bani czy nie, ale chyba kolegom bardziej chodziło o szkice np. ołówkiem z natury a nie z głowy. Na podstawie tego można dużo powiedzieć o umiejętnościach rysownika i w którą stronę zadka go kopnąć aby poleciał w dobrym kierunku. Pzdr.
beesqp Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Napisano 23 Styczeń 2010 mhm, co prawda to nie z natury, ale na podstawie zdjęcia, ołówek a potem cienkopis. niestety, cos skopałem głowę lwa...
olaf Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 rób wprawki. na tym etapie nie ma szans, ze dlon zlapie bryle i w ogole obiekt za 1. razem.
beesqp Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Napisano 23 Styczeń 2010 oj wiem, wiem, poprawialem i poprawialem, ale i tak jak bylo widac ;) a tutaj dzisiejsza zabawa z olowkie, kartka i cienkopisem. Na podstawie jakiejs zabawki StarWars.
beesqp Napisano 2 Luty 2010 Autor Napisano 2 Luty 2010 moje pierwsze, troche poważniejsze podejscie do digitalpainting, a nie wypełniania linartu kolorami, które sredni mi wychodziło... ;)
Areien Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 yy.. cos mi sie nie wydaje ze rysuneczek star warsow z jakiejs zabawki z natury :/ , moze zdjecie? :] no nie iwem... fajnie wychodzi tak bardzo kreskowkowo ale jesli chcesz myslec o digital paintingu to rob coraz wiecej pracek takich jak ta ostatnia. Juz napewno jakis krok w dobra strone
ICE Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Hmm krew rodem z tanich horrorow ;) Pamietaj iz w wiekszosci przypadkow krew jest ciemna, gdy jest jasna jest to krew tetnicza. Takowa jesli sie juz pojawi, rozpryskuje sie jak jakas fontanna i nie przybiera formy kaluzy. Pozatym musisz popracowac nad przestrzennoscia, bo to wszystko jest strasznie plaskie jeszcze.
Joel Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 W pieńku i toporku nie czuć bryły, z powodu braku cieni, tak jak Icecold rzekł, przestrzeni brak. Musisz więcej ćwiczyć z natury, studiować światło a potem zabierz się za malowanie z głowy. pozdrawiam
beesqp Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 @Areien: a dokladniej, ze zdjecia zabawki :) w sumie to testuje rozne style, swojego narazie nie mam, zobacze w czym sie bede czul najlepiej. @Icecold: oo, dzieki za info, postaram sie pamietac. @Joel: mhm, ja zadowolony to jestem w sumie jedynie z tej metalowej czesci topora, reszta powinna pojsc do poprawki.
SBT77 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Joel ma rację, ćwicz więcej z natury. Przy czym wolałbym żebyś scenek takich jak na ostatnim obrazku z natury nie ćwiczył :D
Rekomendowane odpowiedzi