Napisano 18 Grudzień 200915 l Mam taka luzna prosbe - pytanie. Czy komus moze wpadl kiedys wrece taki skrypt ktory by wyswietlal w viewporcie czas sesji w maxie, tzn wyswietla ile obecnie min. godzin. pracujemy nad dana scena (modelem) bez wylaczania (resetowania) maxa, a moze ktoremus z maxscriptowych wyjadaczy chcialoby sie taki napisac :). Nie jest mi to niezbedne do zycia, w necie juz szukalem i niestety nie udalo mi sie nic znalezc:/ Od taki sprypcik dla Kowalskiego :D Anybody ? ;>
Napisano 19 Grudzień 200915 l Przykład z helpa: rollout test "Test Timer" ( timer clock "testClock" interval:1000 --tick once a second label test "1" on clock tick do ( valUp = (test.text as integer)+1 test.text = valUp as string ) ) createDialog test Jak bardzo chcesz i będzie mi się nudziło w święta to może to jakoś rozwinę, ale polecam pobawić się samemu - to dobra rzecz :)
Napisano 20 Grudzień 200915 l Autor Wielki dzieki M@Ti. Wiem, ze umiec pisac skrypty samemu to dobra rzecz, ale niestety nie mam za bardzo czasu na modelowanie, a tym bardziej na nauke maxscriptu:/ wiec jesli bedzie ci sie nudzilo w swieta to takie moje dobrne sugestie co chetnie bym zobaczyl w tym skrypcie jesli juz zdecydowalbys sie podjac jego rozwiniecia :): - czas wyswietlany z podzialem na godziny, minuty i sekundy (hh:mm:ss); - dwa buttony: Pauza i Restes (efekt ich dzialania chyba wiadomy); Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
Napisano 20 Grudzień 200915 l Tak na szybko... rollout test "Test Timer" ( timer clock "testClock" interval:1000 --tick once a second label curTimeLbl "00:00:00" checkbutton pauseChkBtn "Pause" checked:false button resetBtn "Reset" global curHour=0 global curMinute=0 global curSecond=0 on clock tick do ( curSecond=clock.ticks if curSecond>=60 do ( curSecond=0 clock.ticks=0 curMinute=curMinute+1 if curMinute>=60 do ( curMinute=0 curHour=curHour+1 ) ) if curSecond secondAsStr="0"+(curSecond as string) else secondAsStr=(curSecond as string) if curMinute minuteAsStr="0"+(curMinute as string) else minuteAsStr=(curMinute as string) if curHour hourAsStr="0"+(curHour as string) else hourAsStr=(curHour as string) finalTimeStr=hourAsStr+":"+minuteAsStr+":"+secondAsStr curTimeLbl.text = finalTimeStr ) on pauseChkBtn changed state do ( if pauseChkBtn.checked then clock.active=false else clock.active=true ) on resetBtn pressed do ( curHour=0 curMinute=0 curSecond=0 clock.ticks=0 curTimeLbl.text="00:00:00" ) ) createDialog test
Napisano 21 Grudzień 200915 l Autor Wielkie dzieki Ziper ! Dokladnie o takie cos mi chodzilo :) A czy chcialoby sie jeszcze ktoremus z szanowych kolegow zrobic tak zeby te buttony byly obok siebie, a nie jeden pod drugim - wtedy okienko zajmowaloby mniej miejsca:) Wiem ze juz zaczynam wydziwiac ale fajnie by bylo jakby komus sie chcialo, a tymczasem lapcie po repie panowie. Dzieki !
Napisano 29 Grudzień 200915 l Maly update, buttony obok siebie. rollout test "Test Timer" ( timer clock "testClock" interval:1000 --tick once a second label curTimeLbl "00:00:00" checkbutton pauseChkBtn "Pause" checked:false across:2 button resetBtn "Reset" global curHour=0 global curMinute=0 global curSecond=0 on clock tick do ( curSecond=clock.ticks if curSecond>=60 do ( curSecond=0 clock.ticks=0 curMinute=curMinute+1 if curMinute>=60 do ( curMinute=0 curHour=curHour+1 ) ) if curSecond secondAsStr="0"+(curSecond as string) else secondAsStr=(curSecond as string) if curMinute minuteAsStr="0"+(curMinute as string) else minuteAsStr=(curMinute as string) if curHour hourAsStr="0"+(curHour as string) else hourAsStr=(curHour as string) finalTimeStr=hourAsStr+":"+minuteAsStr+":"+secondAsStr curTimeLbl.text = finalTimeStr ) on pauseChkBtn changed state do ( if pauseChkBtn.checked then clock.active=false else clock.active=true ) on resetBtn pressed do ( curHour=0 curMinute=0 curSecond=0 clock.ticks=0 curTimeLbl.text="00:00:00" ) ) createDialog test width:120 Moge jeszcze cos dodac np zapis sumaryczny czasu spedzonego przy danym projekcie. Jak masz jakies inne pomysly to pisz.
Napisano 15 Styczeń 201015 l Autor Dzieki Ziper, jest cacy. Ja osobiscie na razie nie mam pomyslu na usprawnienia tego skryptu ale twoj pomysl wydaje mi sie ciekawa opcja i chetnie bym go zobaczyl, jesli dalej ci sie chce :)