Pawelkos Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Mam taka luzna prosbe - pytanie. Czy komus moze wpadl kiedys wrece taki skrypt ktory by wyswietlal w viewporcie czas sesji w maxie, tzn wyswietla ile obecnie min. godzin. pracujemy nad dana scena (modelem) bez wylaczania (resetowania) maxa, a moze ktoremus z maxscriptowych wyjadaczy chcialoby sie taki napisac :). Nie jest mi to niezbedne do zycia, w necie juz szukalem i niestety nie udalo mi sie nic znalezc:/ Od taki sprypcik dla Kowalskiego :D Anybody ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Przykład z helpa: rollout test "Test Timer" ( timer clock "testClock" interval:1000 --tick once a second label test "1" on clock tick do ( valUp = (test.text as integer)+1 test.text = valUp as string ) ) createDialog test Jak bardzo chcesz i będzie mi się nudziło w święta to może to jakoś rozwinę, ale polecam pobawić się samemu - to dobra rzecz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Wielki dzieki M@Ti. Wiem, ze umiec pisac skrypty samemu to dobra rzecz, ale niestety nie mam za bardzo czasu na modelowanie, a tym bardziej na nauke maxscriptu:/ wiec jesli bedzie ci sie nudzilo w swieta to takie moje dobrne sugestie co chetnie bym zobaczyl w tym skrypcie jesli juz zdecydowalbys sie podjac jego rozwiniecia :): - czas wyswietlany z podzialem na godziny, minuty i sekundy (hh:mm:ss); - dwa buttony: Pauza i Restes (efekt ich dzialania chyba wiadomy); Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Tak na szybko... rollout test "Test Timer" ( timer clock "testClock" interval:1000 --tick once a second label curTimeLbl "00:00:00" checkbutton pauseChkBtn "Pause" checked:false button resetBtn "Reset" global curHour=0 global curMinute=0 global curSecond=0 on clock tick do ( curSecond=clock.ticks if curSecond>=60 do ( curSecond=0 clock.ticks=0 curMinute=curMinute+1 if curMinute>=60 do ( curMinute=0 curHour=curHour+1 ) ) if curSecond secondAsStr="0"+(curSecond as string) else secondAsStr=(curSecond as string) if curMinute minuteAsStr="0"+(curMinute as string) else minuteAsStr=(curMinute as string) if curHour hourAsStr="0"+(curHour as string) else hourAsStr=(curHour as string) finalTimeStr=hourAsStr+":"+minuteAsStr+":"+secondAsStr curTimeLbl.text = finalTimeStr ) on pauseChkBtn changed state do ( if pauseChkBtn.checked then clock.active=false else clock.active=true ) on resetBtn pressed do ( curHour=0 curMinute=0 curSecond=0 clock.ticks=0 curTimeLbl.text="00:00:00" ) ) createDialog test 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 dobre ! dzięki przyda się:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 21 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2009 Wielkie dzieki Ziper ! Dokladnie o takie cos mi chodzilo :) A czy chcialoby sie jeszcze ktoremus z szanowych kolegow zrobic tak zeby te buttony byly obok siebie, a nie jeden pod drugim - wtedy okienko zajmowaloby mniej miejsca:) Wiem ze juz zaczynam wydziwiac ale fajnie by bylo jakby komus sie chcialo, a tymczasem lapcie po repie panowie. Dzieki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Maly update, buttony obok siebie. rollout test "Test Timer" ( timer clock "testClock" interval:1000 --tick once a second label curTimeLbl "00:00:00" checkbutton pauseChkBtn "Pause" checked:false across:2 button resetBtn "Reset" global curHour=0 global curMinute=0 global curSecond=0 on clock tick do ( curSecond=clock.ticks if curSecond>=60 do ( curSecond=0 clock.ticks=0 curMinute=curMinute+1 if curMinute>=60 do ( curMinute=0 curHour=curHour+1 ) ) if curSecond secondAsStr="0"+(curSecond as string) else secondAsStr=(curSecond as string) if curMinute minuteAsStr="0"+(curMinute as string) else minuteAsStr=(curMinute as string) if curHour hourAsStr="0"+(curHour as string) else hourAsStr=(curHour as string) finalTimeStr=hourAsStr+":"+minuteAsStr+":"+secondAsStr curTimeLbl.text = finalTimeStr ) on pauseChkBtn changed state do ( if pauseChkBtn.checked then clock.active=false else clock.active=true ) on resetBtn pressed do ( curHour=0 curMinute=0 curSecond=0 clock.ticks=0 curTimeLbl.text="00:00:00" ) ) createDialog test width:120 Moge jeszcze cos dodac np zapis sumaryczny czasu spedzonego przy danym projekcie. Jak masz jakies inne pomysly to pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 Dzieki Ziper, jest cacy. Ja osobiscie na razie nie mam pomyslu na usprawnienia tego skryptu ale twoj pomysl wydaje mi sie ciekawa opcja i chetnie bym go zobaczyl, jesli dalej ci sie chce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi