Toudajew Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Witam! Chciałem skorzystać z systemu corefarm.org ale nie za bardzo wiem jak. Może ktoś wytłumaczyć jak renderować scene za pomocą tego systemu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Na ich stronie wszystko jest opisane. Jak już masz założone konto, to odpal swoją scenę, w ustawieniach yafarya włącz Output to XML i kliknij Render - stworzony zostanie plik XML (w tym samym katalogu co plik ze sceną), który następnie wysyłasz po zalogowaniu przez stronę corfarm.org (Submit Job). Textury też tam wysyłasz. Tak to wygląda w teorii, w praktyce jeszcze nie miałem okazji sprawdzić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2009 Dziękuję za odpowiedz, system działa tylko pozostaje jeszcze sprawa jak nabijać punkty, na stronie klikam Start contributing a w kliencie co chwile wyświetla się "Starting pass with login @@@Active:: false; waiting for 10" co robię nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Jak to wyświetla się? Masz jakieś GUI do prone'a? ja tylko go odpalam (żadnego GUI nie ma) i na stronie daję start i chodzi. Już komuś 2 razy renderowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Tak właśnie robię, odpalam prone'a potem daje start na stronie i wtedy na prone'u wyświetla mi właśnie taka komendę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 spróbuj napisać na forum corefarm. Sprawdzałeś ich FAQ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Na forum corefarm piszą że niby to normalne, kompa miałem włączonego przez całą noc prone'a też ale żadnych kredytów mi nie nabiło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 bo to nie nabija za idle tylkko za render. Jak coś wrzucę i ty to wyrenderujesz to ci nabije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Wiem tylko że chodzi mi o to że całą noc miałem włączoną ta stronę i prone i żadnych kredytów :( co nikt nie renderuje przez ten system :( dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 O to akurat się nie martw tylko renderuj swoje. Jak zejdziesz na minus to wtedy się będziesz martwił a ktoś do renderu na pewno się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Tak tylko, że wczoraj miałem 3600 kredytów zrobiłem jeden render i mam juz 800 kredytów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Pamiętaj też, że kredyty nabijają się po skończeniu przydzielonej części renderingu - dlatego trzeba obserwować użycie procesora, bo jak wyłączysz komputer podczas renderingu to się wszystkie te punkty pójdą kochać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Rozumiem, ale cały czas w prone'u wyświetla mi "Active:: false; waiting for 10" Z forum corefarm dowiedziałem się ze to normalne działanie programu i oznacza ze nikt nie renderuje w sieci, to jak ja mam te punkty nabijać jak nikt nie renderuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 załóż drugie konto i z drugiego renderuj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Rozumiem, ale cały czas w prone'u wyświetla mi "Active:: false; waiting for 10" Z forum corefarm dowiedziałem się ze to normalne działanie programu i oznacza ze nikt nie renderuje w sieci, to jak ja mam te punkty nabijać jak nikt nie renderuje? Renderują renderują... tylko nie przez cały czas:). Właściwie to najlepiej byłoby zostawić kompa na noc albo na cały dzień jak się go nie używa/wychodzi z domu). Mi to zaczęło działać praktycznie kilka minut po zarejestrowaniu a w ciągu kilku dni jakoś 5000 pkt poleciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Właśnie tak robię, przez cały czas mam włączonego prona, przez noc również, ale punktów nie przybywa :( może coś nie tak robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi