Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Chciałem skorzystać z systemu corefarm.org ale nie za bardzo wiem jak. Może ktoś wytłumaczyć jak renderować scene za pomocą tego systemu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na ich stronie wszystko jest opisane. Jak już masz założone konto, to odpal swoją scenę, w ustawieniach yafarya włącz Output to XML i kliknij Render - stworzony zostanie plik XML (w tym samym katalogu co plik ze sceną), który następnie wysyłasz po zalogowaniu przez stronę corfarm.org (Submit Job). Textury też tam wysyłasz. Tak to wygląda w teorii, w praktyce jeszcze nie miałem okazji sprawdzić:)

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedz, system działa tylko pozostaje jeszcze sprawa jak nabijać punkty, na stronie klikam Start contributing a w kliencie co chwile wyświetla się "Starting pass with login @@@Active:: false; waiting for 10" co robię nie tak?

Napisano

Jak to wyświetla się? Masz jakieś GUI do prone'a? ja tylko go odpalam (żadnego GUI nie ma) i na stronie daję start i chodzi. Już komuś 2 razy renderowałem.

Napisano
  • Autor

Tak właśnie robię, odpalam prone'a potem daje start na stronie i wtedy na prone'u wyświetla mi właśnie taka komendę

Napisano
  • Autor

Na forum corefarm piszą że niby to normalne, kompa miałem włączonego przez całą noc prone'a też ale żadnych kredytów mi nie nabiło :(

Napisano

bo to nie nabija za idle tylkko za render. Jak coś wrzucę i ty to wyrenderujesz to ci nabije.

Napisano
  • Autor

Wiem tylko że chodzi mi o to że całą noc miałem włączoną ta stronę i prone i żadnych kredytów :( co nikt nie renderuje przez ten system :( dziwne

Napisano

O to akurat się nie martw tylko renderuj swoje. Jak zejdziesz na minus to wtedy się będziesz martwił a ktoś do renderu na pewno się znajdzie.

Napisano
  • Autor

Tak tylko, że wczoraj miałem 3600 kredytów zrobiłem jeden render i mam juz 800 kredytów

Napisano

Pamiętaj też, że kredyty nabijają się po skończeniu przydzielonej części renderingu - dlatego trzeba obserwować użycie procesora, bo jak wyłączysz komputer podczas renderingu to się wszystkie te punkty pójdą kochać.

Napisano
  • Autor

Rozumiem, ale cały czas w prone'u wyświetla mi "Active:: false; waiting for 10" Z forum corefarm dowiedziałem się ze to normalne działanie programu i oznacza ze nikt nie renderuje w sieci, to jak ja mam te punkty nabijać jak nikt nie renderuje?

Napisano
Rozumiem, ale cały czas w prone'u wyświetla mi "Active:: false; waiting for 10" Z forum corefarm dowiedziałem się ze to normalne działanie programu i oznacza ze nikt nie renderuje w sieci, to jak ja mam te punkty nabijać jak nikt nie renderuje?

Renderują renderują... tylko nie przez cały czas:). Właściwie to najlepiej byłoby zostawić kompa na noc albo na cały dzień jak się go nie używa/wychodzi z domu). Mi to zaczęło działać praktycznie kilka minut po zarejestrowaniu a w ciągu kilku dni jakoś 5000 pkt poleciało.

Napisano
  • Autor

Właśnie tak robię, przez cały czas mam włączonego prona, przez noc również, ale punktów nie przybywa :( może coś nie tak robię