Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wrzucam pare renderów łazienki na poddaszu ( nie poteksturowane ) bo wojuje ze światłem. Pierwsze rendery z oświetleniem sztucznym wewnętrznym -w sufit podwieszany wstawiłem światła vray ies o różnych parametrach. Ostatni render dzienny w sumie 2 światła vraylight i 1 Direct udający słońce, environment mapa output (To co się odbija w lustrze to widoczek z okna w ścianie). Prosze o komentarze co sie nie podoba i co jescze poprawić ;))) szczególnie chodzi mi o oświetlenie.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dorzucam render już z materiałami, łazienkę tą robię z doskoku,w przerwach miedzy projektami. Oczywiscie jest jeszcze nie skończona, cały czas kombinuje coś z panelem oświetleniowym nad wanną, jak coś wudumam to umieszczę render ;)

Edytowane przez s_vimes

Napisano

Witam,

Powiem tylko jedno, zmniejsz Saturacje GI, bo strasznie tu pomarańczowo.

Pozdrawiam :)

Napisano

ładnie, tylko umywalka jakoś ciulowo wyszła, tło nie teges :\

Napisano
  • Autor

Cześć jakoś czasu mało na ten projekt, bawiłem sie saturacją i nic ciagle tak pomarańczowo może coś potraficie podpowiedzieć bo jakoś nie mam pomysłu na pozbycie się tego pomarańcza ;)

Napisano

Wydaje mi się że zmieniając ustawienia color mappingu osiągniesz zamierzony efekt

Napisano
  • Autor

Zamierzony efekt osiagnąłem pracując nad materiałami płytek VrayOverrideMtl ( materiał płytek własnej roboty - kolorystyka yukka orange opoczno), zmieniłem wc i bidet troche wygląd umywalki na bliżniaka, no i dorzuciłem roślinkę ( nie moja, z kolekcji evermotion ), tło za oknem zrobiłem VrayLightMtl-em. Teraz czekam na komentarze co jeszcze poprawić;)

apoddasz.jpg

Napisano

To jest prawdziwy projekt czy ćwiczenie? Jeśli ćwiczenie to dałbym na ten kran przy pisuarze ten sam materiał co na kranach przy umywalkach i odrobinę rozjaśnił materiał tego czarnego czegoś pod umywalkami. Jeśli to prawdziwy projekt to prysznic by się przydał.

Napisano
  • Autor

To jest projekt dla samego siebie, łazienka ma prawie 20m i w częsci poddaszowej juz jest umieszczona wanna jak zagospodaruję jakimis szafkami wolna przestrzeń to machne nastepny render, zresztą w pierwszym poście na drugim renderku, bez materiałów widać kawałek wanny. Na bidecie zaraz poprawie materiał;)