wazniak Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Witam mam pytanie czy da sie w jakis sposob, projekty z maxa przerzucic do blendera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Nie zrobiłem za wiele w 3dsmax i nie wiem jak to wygląda ale w blenderze jest File/Import 3D Studio a jak to będzie rozłożone to nie mam pojęcia, Widać że ludzie się przenoszą a dziś w nocy jeszcze dyskutowałem nt. ewentualnych przeniesień ludzi z maxa na blendera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazniak Napisano 23 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2009 masz racje, blender ma opcje Import no i widze, ze jest opcja Import 3d stuido i mozna importowac format *.3ds a nie wiesz moze czasem jak dany obiekt zapisac w formacie *.3ds? bo max zapisuje tylko w *.max oraz *.chr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 tego to ja nie wiem bo maxa używałem tylko do testu który soft sobie wybrać i tyle. Ale dam ci skrypt do 3ds, który jest tutaj http://wiki.blender.org/index.php/Extensions:Py/Scripts/Catalog zresztą tam jest pełno skryptów może któryś ci się jeszcze przyda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazniak Napisano 23 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2009 dzieki za pomoc ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wray Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 W 3ds max możesz po prostu eksportować obiekt do pliku: File ->Export... Wystarczy wybrać format (obj, 3ds) i zapisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 26 Grudzień 2009 Share Napisano 26 Grudzień 2009 Z maxa do blendera przenosi sie obiekty exportując do objta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi