Napisano 23 Grudzień 200915 l Witam mam pytanie czy da sie w jakis sposob, projekty z maxa przerzucic do blendera?
Napisano 23 Grudzień 200915 l Nie zrobiłem za wiele w 3dsmax i nie wiem jak to wygląda ale w blenderze jest File/Import 3D Studio a jak to będzie rozłożone to nie mam pojęcia, Widać że ludzie się przenoszą a dziś w nocy jeszcze dyskutowałem nt. ewentualnych przeniesień ludzi z maxa na blendera.
Napisano 23 Grudzień 200915 l Autor masz racje, blender ma opcje Import no i widze, ze jest opcja Import 3d stuido i mozna importowac format *.3ds a nie wiesz moze czasem jak dany obiekt zapisac w formacie *.3ds? bo max zapisuje tylko w *.max oraz *.chr
Napisano 23 Grudzień 200915 l tego to ja nie wiem bo maxa używałem tylko do testu który soft sobie wybrać i tyle. Ale dam ci skrypt do 3ds, który jest tutaj http://wiki.blender.org/index.php/Extensions:Py/Scripts/Catalog zresztą tam jest pełno skryptów może któryś ci się jeszcze przyda.
Napisano 23 Grudzień 200915 l W 3ds max możesz po prostu eksportować obiekt do pliku: File ->Export... Wystarczy wybrać format (obj, 3ds) i zapisać.