Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie jak w Blenderze 2.5 włączyć inteface z 3DS max, kiedyś na necie widziałem filmik jak gość to robił, za czorta nie mogę tego znaleść da się to wogóle zrobić w tej wersji Alpha Blendera ?? Jeśli tak to proszę o zrozumiałą drogę dojścia do tej opcji

Z góry dziękuję za pomoc

PS. czy ta wersja Alpha obsługuje już N-gony ??

Edytowane przez mujas

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam lekki poslizg bo przez swieta nie siedziałem na necie wiec moze być nieaktualne:

jeszcze nie ma interfejsów był taki mockup ale to tylko screen, chyba że chodzi ci o view-> toggle quad view

alpha 0 nie ma jeszcze n-gownow w planach jest dopiero okolo beta2

Napisano

Nie no nie mogę, wg mnie nie ma takiego czegoś jak interfejs z jakiegoś programu jedynie podobnie ustawione okienka i tyle ale nie da się z blendera zrobić maxa i na odwrót, Blender jest inny i tyle, można go z początku nienawidzić i takie tam przeboje ale po jakimś czasie nawet się lubi taki odskok od ustawień w "wielkich programach". To było moje zdanie i proszę by nikt się nie obrażał ponieważ ostatnio ludzie naskakują na mnie a ja przecież nic złego nie robię.

Napisano

Do 2.4x był plik B.blend (plik z domyślnym widokiem) który układał okienka w układ jaki jest w Maxie, timeline na dole buttonsy po prawej i okno 3D na środku z domyślnie ustawionym poczwórnym widokiem. Możesz sobie tak ustawić ręcznie + ustawienia w preferencjach (sposób obracania widoku, lewy klawisz jako domyślny itp, w 2.5 jest prawie identyczny ;P), to tylko 1 min roboty, za to jeśli chodzi 2.5 to bardzo prawdopodobne że będzie można zrobić układ skrótów klawiszowych takich jak w maksie (jeśli jakiś fan maxa przygotuje taki układ).

W sumie nie rozumiem też czego oczekujesz jeśli chodzi o interfejs, w blendku 2.5 są zapisywalne układy okien, możliwość separacji okien, key mapy, poukładane gałeczki i belki boczne z narzędziami.

N-gony mogą się pojawić przy okazji bety 2 choć nie jest to pewne xD

Edytowane przez n-pigeon