Napisano 28 Grudzień 200915 l Witam, szukam funkcji która pomoze mi dopasować kształt plane'a do juz istniejącej bryły, maa stworzyć coś w rodzaju ostatniego boka, z wieloma wierzchopłkami. Próbowałem ręcznie, ale siatka strasznie się zniszczyła, puźniej ma być na niej displace więc zależy mi na schludności. "pomożecie" ?:D
Napisano 29 Grudzień 200915 l Ja nie widzę innego sposobu jak po prostu zagęścić siatę i po prostu ją ręcznie dopasowywać. Jak Ci nie wyszło za pierwszym razem to popróbuje jeszcze trochę :)
Napisano 29 Grudzień 200915 l z tego opisu co chcesz wymodelowac to nie wiele zrozumialem ;/. Cos dokladniej to moze pomoge.
Napisano 29 Grudzień 200915 l Autor Chcę po prostu planem zamknąć bryłę, a kształt (jaki ma miec plane) to mniej więcej zaokrąglony latawiec (rzut z góry)
Napisano 29 Grudzień 200915 l zaznacz border i daj cap potem potnij między wierzchołkami i poprzesuwaj troszkę i gotowe
Napisano 29 Grudzień 200915 l dalej nie wiem co ty chcesz zrobic - worek na buty?? czy cos jeszcze innego, bo plane to podstawa szescianu wiec wyciagajac plane'a mozna zbudowac dokladnie szescian. Jak to jest asymetryczna bryla to tez banal jezeli dasz Detach face'ow do osobnego obiektu a potem tylko wyciaknac edge tak jak sie tylko podoba.