Napisano 31 Grudzień 200915 l Przedstawiam wam moją pierwszą postać w Mudboxie. Jako, że zajmuje się Mudboxem od niedawna proszę o uwagi do mojego projektu. Oczy chciałem zrobić wykorzystując sphere ale cos sie zepsuło i przy malowaniu kolorowaly się oczy i szyja ;O
Napisano 31 Grudzień 200915 l UVałki się zepsuły. Oczy miały ten sam region tekstury przypisany co szyja albo bardzo blisko. Edit: Trochę za szybko w detal poszedłeś jak jeszcze bazy dobrej nie miałeś. Neandertalczyk miał większe łuki brwiowe i bardziej wydatny nos.
Napisano 31 Grudzień 200915 l Jak na początek nie jest źle. Uszy nieanatomiczne, te wężyki w środku w zły sposób zawinięte i przód zbyt wypukły. Oczy wyłupiaste, cała okolica oczu powinna iść bardziej do tyłu. Złe proporcje twarzy do głowy. Oczy powinny być mniej więcej w połowie głowy, u ciebie są wyżej, przez to twarz jest za duża w porównaniu do reszty głowy, i czoło za niskie. Pokaż inne widoki.
Napisano 1 Styczeń 201015 l Trochę to nie anatomiczne :) Oczy chciałem zrobić wykorzystując sphere ale cos sie zepsuło i przy malowaniu kolorowaly się oczy i szyja ;O Jak ja używałem MudBox'a to miałem pełno błędów :) np. błąd symetrii Oczy wyglądają płasko. Z boku pewnie tak | (jak prosta kreska). Ucho jest równoległe do głowy, a powinno trochę odstawać :) Pozdr. i powodzenia.
Napisano 1 Styczeń 201015 l Oczy chciałem zrobić wykorzystując sphere ale cos sie zepsuło i przy malowaniu kolorowaly się oczy i szyja ;O Przed malowaniem musisz sobie rozłożyć poprawnie UVkę.