Martin Day Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 (edytowane) Witam, Zapraszam do obejrzenia mojej ostatniej animacji jaką miałem przyjemność wykonania wspólnie z IXOR3D. Animacja to promocyjny spot sieci telefonii komórkowej MTN. Emitowany jest w Cypryjskiej telewizji. Do moich obowiązków należało praktycznie wszystko od A do (powiedzmy) Y. Miałem niewielki support w postaci dwóch junior modelerów i mattepaintera który pomagał przy ostatnim ujęciu. Miłego oglądania... C&C Welcomed http://martin-day.com/portfolio/ http://www.martin-day.com/portfolio/mtn.mov Edytowane 4 Styczeń 2010 przez Martin Day
MF Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 Panie! Panie, weź pan to! Idź pan stąd! :D ... Dobre, mam wrażenie, że gdzieś to już widziałem ;)
slowmotion Napisano 4 Styczeń 2010 Napisano 4 Styczeń 2010 sympatyczne. mozesz napisac cos wiecej o kulisach produkcji. jaki soft , jakie maszynki , ile czasu sie liczylo, ile zajelo przygotowanie? koncept był twoj? czy odgórny. pozdrawiam
Martin Day Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 (edytowane) Nieco detali jest w portfolio pod linkiem... Soft: Max+Vray, Photoshop, AE Bardzo ogólny zamysł powstał zanim dołączyłem do projektu. Później miałem w tym spory udział. Przygotowanie storyboardu i animatika to było pierwsze 1-2 tyg. Całość w sumie zajęła ok 1.5 miesiąca. Maszyny... kilka i7 + kilka starszych. Rendering w zależności od ujęcia od 10min do 2-3h na klatkę. W niektórych ujęciach było użyte Camera Projection - te oczywiście renderowały się najszybciej. DOF i MB robiony w poście. Pozdrawiam Edytowane 4 Styczeń 2010 przez Martin Day
MaxymilianMax Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 SUPER!!! . Podoba mi się plastyczność renderu że tak powiem,, nie codzien się tego typu stylizowaną grafikę ogląda ;)
peter_f Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Doskonała robota! Świetne detale modeli. Całość robi super wrażenie! Graty fronta :)
mate_karate Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 Dobre! Przyjemny ten render i koncówka świetna. Jednak mi się nie podobają te rozmycia, a sczególnie to na końcu. Wydaje mi się, że są mocno przerysowane:)
plugawy Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 Świetne! A ja myślałem ,że jak mi się render jednej klatki kiedyś robił 34 minuty to że to o wiele za długo... Wiele mi najwyraźniej doświadczenia brakuje...
Martin Day Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 Słyszałem - o ile dobrze pamietam - że wstępny czas renderingu przy Ice Age to bylo 140h na klatkę czy coś w tych okolicach :D
olaf Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 syte. podoba mi się jako całość, fajna rzecz w portfolio.
Gość s3th4130 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Świetna robota :). Ruch kamery przy fladze narożnika jest świetny.
Rekomendowane odpowiedzi