Napisano 4 Styczeń 201015 l Witam, Zapraszam do obejrzenia mojej ostatniej animacji jaką miałem przyjemność wykonania wspólnie z IXOR3D. Animacja to promocyjny spot sieci telefonii komórkowej MTN. Emitowany jest w Cypryjskiej telewizji. Do moich obowiązków należało praktycznie wszystko od A do (powiedzmy) Y. Miałem niewielki support w postaci dwóch junior modelerów i mattepaintera który pomagał przy ostatnim ujęciu. Miłego oglądania... C&C Welcomed http://martin-day.com/portfolio/ http://www.martin-day.com/portfolio/mtn.mov Edytowane 4 Styczeń 201015 l przez Martin Day
Napisano 4 Styczeń 201015 l Panie! Panie, weź pan to! Idź pan stąd! :D ... Dobre, mam wrażenie, że gdzieś to już widziałem ;)
Napisano 4 Styczeń 201015 l sympatyczne. mozesz napisac cos wiecej o kulisach produkcji. jaki soft , jakie maszynki , ile czasu sie liczylo, ile zajelo przygotowanie? koncept był twoj? czy odgórny. pozdrawiam
Napisano 4 Styczeń 201015 l Autor Nieco detali jest w portfolio pod linkiem... Soft: Max+Vray, Photoshop, AE Bardzo ogólny zamysł powstał zanim dołączyłem do projektu. Później miałem w tym spory udział. Przygotowanie storyboardu i animatika to było pierwsze 1-2 tyg. Całość w sumie zajęła ok 1.5 miesiąca. Maszyny... kilka i7 + kilka starszych. Rendering w zależności od ujęcia od 10min do 2-3h na klatkę. W niektórych ujęciach było użyte Camera Projection - te oczywiście renderowały się najszybciej. DOF i MB robiony w poście. Pozdrawiam Edytowane 4 Styczeń 201015 l przez Martin Day
Napisano 8 Styczeń 201015 l SUPER!!! . Podoba mi się plastyczność renderu że tak powiem,, nie codzien się tego typu stylizowaną grafikę ogląda ;)
Napisano 9 Styczeń 201015 l Doskonała robota! Świetne detale modeli. Całość robi super wrażenie! Graty fronta :)
Napisano 15 Styczeń 201015 l Dobre! Przyjemny ten render i koncówka świetna. Jednak mi się nie podobają te rozmycia, a sczególnie to na końcu. Wydaje mi się, że są mocno przerysowane:)
Napisano 16 Styczeń 201015 l Świetne! A ja myślałem ,że jak mi się render jednej klatki kiedyś robił 34 minuty to że to o wiele za długo... Wiele mi najwyraźniej doświadczenia brakuje...
Napisano 17 Styczeń 201015 l Autor Słyszałem - o ile dobrze pamietam - że wstępny czas renderingu przy Ice Age to bylo 140h na klatkę czy coś w tych okolicach :D