Druid Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Witam, Do tej pory pracowalem na windach i 3ds max'ie. Poniewaz jednak przesiadam sie na MAC OS X chcialbym sie dowiedziec ktory z pozostalych programow do 3d bylby w miare podobny w pracy do max'a, no i oczywiscie na Mac'a. Jest ich sporo jak Softimage XSI, Lighwave 3D, Maya, Cinema 4D i Blender =) Jezeli uznacie ze nie ma sensu szukac "podobnego" programu to oczywiscie ktory zasugerowali byscie w ogole. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 1. ten program ktorego licencje posiada pracodawca i na ktorym pracuje caly 'team'. 2. ten ktory ma czytelna i dokladna dokumentacje oraz materialy z ktorych mozesz szybko nabyc wiedze 3. ten ktory przypadnie Ci do gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Ja jestem przyzwyczajony do maxa ale z tych co wymieniłeś najbardziej mi podchodził interface XSI jak sie kiedyś trialem bawiłem.Cinema 4D tez była całkiem,całkiem dla mnie. Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Aaaa do czego wykorzystujesz oprogramowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek-ef Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 miałem podobny dylemat .. w końcu zainstalowałem przez bootcampa windowsa na Mac'u i max śmiga bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz_maciag Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Hej. zawsze jest też Houdini :) ale podobny do Maxa to raczej nie jest.. :) pozdrawiam, Mariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 To zależy do czego chciałbyś używać softu 3D... Jeżeli tylko do czystej grafiki polecam nowe Modo 401 SP2 :] Wersja MAC OS X mile widziana :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Ja bym wybrał mayke lub xsi, najpopularniejsze pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 6 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2010 Sorki, ze nie napisalem do czego mialbym uzywac soft'u .... Na pewno nie do tworzenia obiektow low-poly. Wizualizacja i laczenie grafiki 3D z 2D to po pierwsze. Renderowanie obiektu, osobno cienie itd a potem laczenie tla z obiektami w np. Photoshoopie. W Max'ie uwielbialem modelowac w Editable Poly i w sumie takiego soft'u bym szukal chociaz NURBS byly by takze mile widzialne. To co pisze nie jest ze tak powiem wymogiem bo inne techniki tez moga byc dobre. Z wizualizacja oczywiscie zwiazane sa mapy i tekstury i chcialym zeby ten program mial w miare dobrze rozwiazane narzedzia do tworzenia map. Chcialbym pracowac w programie ktory bylby dobrze zintegrowany z Mental Ray'em. Z co tego wiem napewno XSI jest, ale nie mam pojecia co do innych programow. Myslalem przede wszystkim o Mayi, ale teraz nie wiem czy Softimage XSI nie okazalby sie lepszym wyborem. Acha, poniewaz niedawno odkrylem ZBrush'a i uwazam ten program za fantastyczny do modelowania, wiec chcialbym zeby ten program mial w miare dobry pipeline z Zbrush'em i vice versa mam nadzieje ze jakos naswietlilem swoje oczekiwania =)) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi