Napisano 11 Styczeń 201015 l Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, jednakże grafiką interesuję się od dawien dawna. Konkretnie, to co mnie interesuje to Koncept Arty oraz wszelkiej maści szkice i rysunki. Z tego też powodu, za rok zamierzam wybrać się na studia na ASP w Krakowie. Niżej zamieszczam trzy prace z mojego szkicownika. Niedługo zakupuję tablet graficzny Wacom Intuos 4 w wersji Large, tak więc bee umieszczał tutaj moje prace z speedpaintingu oraz własne koncepty. Czekam na każdą krytykę oraz sugestie co do moich prac. Pozdrawiam gorąco, Sławomir Szewczyk.
Napisano 11 Styczeń 201015 l jak za rok masz miec teczkę na ASP to troche pracy Ciebie czeka. Odpuść mangi i inne badziewia i wez się za naukę rysunku. Od large boli ręka, polecam na początek coś mniejszego :)
Napisano 11 Styczeń 201015 l Autor Ale to tylko trzy prace z mojego szkicownika :) jest ich więcej i ciągle przybywa. Tak więc postaram się wrzucić niedługo więcej. Mniejszy mówisz ? S nie za bardzo chcę więc pozostaje jedynie M.
Napisano 11 Styczeń 201015 l hmm... a orientujesz się, że na ASP musisz mieć teczkę z ok 20 pracami w tym też malarskimi? Na formatach dużo większych od szkicownika... masz coś studyjnego, skończonego na A1, B2 lub B1?
Napisano 11 Styczeń 201015 l Autor @ Rotcore Ostatnio właśnie zostałem oświecony w tej sprawie przez koleżankę która studiuje na ASP i jestem w trakcie tworzenia pracy malarskiej w dużym formacie. Aktualnie zostało mi półtora roku do skończenia technikum. Mało czasu, ale staram się jak mogę wszystko nadrobić.
Napisano 11 Styczeń 201015 l Jeśli chcesz żebyśmy cię ocenili, to wrzuć jakieś martwe natury, plain-air'y. Najlepiej nie tylko ołówkiem, do tego zachęcam do cieniowania. Nie będę się teraz wypowiadał na temat twoich prac, bo widziałem 3, a ponoć masz więcej. Życzę sukcesów. Btw - jesteśmy w podobnej sytuacji, tylko, że ja o szczebel niżej, bo będę musiał złożyć 20 prac do klasy plastycznej w Liceum, sam z tego powodu kupiłem kredki, żebym nie miał samych ołówkowych prac. :) W kolorze miałem do tej pory jedynie digitale i akryle na płótnie, a prac na blejtramach nie przyjmują. No nic chyba za dużo o sobie powiedziałem, przepraszam ^^, jak mówiłem wrzuć tu tą resztę i pogadamy. EDIT: Tak samo jak kolega Ola-f radzę jak najszybciej zostawić mangę, bo czasem może ci odcisnąć takie piętno w umyśle, że się nie zorientujesz gdy wlepisz kobiecie oczy wielkości talerzy :). pozdrawiam
Napisano 11 Styczeń 201015 l Autor Dzięki za rady, postaram się jak najszybciej wrzucić kolejne prace :) A co do tej mangi, to nigdy się za to nie zabierałem tak ostro, bo po prostu nie kręci mnie ona zbytnio.