Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem tego forum, jednakże grafiką interesuję się od dawien dawna. Konkretnie, to co mnie interesuje to Koncept Arty oraz wszelkiej maści szkice i rysunki. Z tego też powodu, za rok zamierzam wybrać się na studia na ASP w Krakowie.

Niżej zamieszczam trzy prace z mojego szkicownika. Niedługo zakupuję tablet graficzny Wacom Intuos 4 w wersji Large, tak więc bee umieszczał tutaj moje prace z speedpaintingu oraz własne koncepty.

Czekam na każdą krytykę oraz sugestie co do moich prac. Pozdrawiam gorąco, Sławomir Szewczyk.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

jak za rok masz miec teczkę na ASP to troche pracy Ciebie czeka. Odpuść mangi i inne badziewia i wez się za naukę rysunku.

Od large boli ręka, polecam na początek coś mniejszego :)

Napisano

Ale to tylko trzy prace z mojego szkicownika :) jest ich więcej i ciągle przybywa. Tak więc postaram się wrzucić niedługo więcej.

Mniejszy mówisz ? S nie za bardzo chcę więc pozostaje jedynie M.

Napisano

hmm... a orientujesz się, że na ASP musisz mieć teczkę z ok 20 pracami w tym też malarskimi? Na formatach dużo większych od szkicownika... masz coś studyjnego, skończonego na A1, B2 lub B1?

Napisano

@ Rotcore

Ostatnio właśnie zostałem oświecony w tej sprawie przez koleżankę która studiuje na ASP i jestem w trakcie tworzenia pracy malarskiej w dużym formacie.

Aktualnie zostało mi półtora roku do skończenia technikum. Mało czasu, ale staram się jak mogę wszystko nadrobić.

Napisano

Jeśli chcesz żebyśmy cię ocenili, to wrzuć jakieś martwe natury, plain-air'y. Najlepiej nie tylko ołówkiem, do tego zachęcam do cieniowania. Nie będę się teraz wypowiadał na temat twoich prac, bo widziałem 3, a ponoć masz więcej. Życzę sukcesów.

Btw - jesteśmy w podobnej sytuacji, tylko, że ja o szczebel niżej, bo będę musiał złożyć 20 prac do klasy plastycznej w Liceum, sam z tego powodu kupiłem kredki, żebym nie miał samych ołówkowych prac. :) W kolorze miałem do tej pory jedynie digitale i akryle na płótnie, a prac na blejtramach nie przyjmują. No nic chyba za dużo o sobie powiedziałem, przepraszam ^^, jak mówiłem wrzuć tu tą resztę i pogadamy.

EDIT: Tak samo jak kolega Ola-f radzę jak najszybciej zostawić mangę, bo czasem może ci odcisnąć takie piętno w umyśle, że się nie zorientujesz gdy wlepisz kobiecie oczy wielkości talerzy :).

pozdrawiam

Napisano

Dzięki za rady, postaram się jak najszybciej wrzucić kolejne prace :)

A co do tej mangi, to nigdy się za to nie zabierałem tak ostro, bo po prostu nie kręci mnie ona zbytnio.