Napisano 20 Styczeń 201015 l Zrobilem sobie nowy render i stwierdzilem, ze moze sie tutaj nadac ;] Tworzone to wszystko za pomocą maxa, vraya i ps-a. Podziękowania dla Szymka( za wspieranie duchowe ;D ) Freedoma( za caly interior ) i Klimka( za dogryzanie xD ) aaaaaaaaa no i oczywiscie Qby ( za to ze pogadalem z nim przy robocie, cale 5 minut, ale jednak ;] ) :D Tu jakby ktos nie widzial gornego obrazka: Pozdrawiam.
Napisano 20 Styczeń 201015 l Bardzo fajny model, na renderingu jeszcze się nie znam jakoś dobrze, ale mi się bardzo podoba;-) Jedyne co mi nie pasuje to, wypełnienie nadkoli, albo kółka 2 cale większe, albo gleba. No i coś z szybami można było zrobić, żeby ładniej wnętrze się prezentowało.
Napisano 20 Styczeń 201015 l super! jakby jeszcze poprawic pare refleksow i przednie lampy byloby naprawde mega real!:)
Napisano 20 Styczeń 201015 l nie wiem czemu ale mam wrażenie, że ten samochód jest za krótki...domyślam się, że to wina kamery, nie sądzę żeby model był źle zrobiony :) render technicznie super
Napisano 20 Styczeń 201015 l To ja ci dawałem moje wnętrze? xD Już nie pamiętam. Pro, może kiedyś sie naucze robić takie zblurowane studio.
Napisano 20 Styczeń 201015 l Bardzo ładnie :) ale mimo wszystko ja bym poprawił refleksy na zderzaku z przodu bo wygląda jakby tam był model pogiety.
Napisano 20 Styczeń 201015 l B. Ładnie :] Dałbym piąteczkę ale są małe niedoróbki więc takie 4+ :) Aczkolwiek model załapie się na 5. PS: Kiedy gramy w grida? :D
Napisano 20 Styczeń 201015 l Autor Dzieki wszystki za pozytywne slowa :D VS_ moglbys napisac o co dokladnie chodzi ? Wiedzialbym co porpawic przy nastepnych probach/renderach czegos tam ;] woody moze fkatycznie przednie kolo mogloby byc troszke bardziej wysuniete do zewnatrz, ale chyab ten model wlasnie tal dzinie stoi jezeli chodzi o wysokosc, chociaz moze byc zle bo zapewne opony u mnie sa za wysokie. vision3d dzieki przeogromne ;]Samo to, ze tu sie wypowiedziles to juz cos :D Jakbys mogl to napisz co z tymi lampami ? za jasne ? za malo kontrastu ? czy moze o cos innego chodzi ? zarowa :D chudy dzieki ;] chyba nie jest za krotki, chociaz kto wie ;) Freedom Fighter hahaha :D dawales :D tyle, ze to wreszcie nie ja je przerobilem pod to prosie tylko Tomek i mi podeslal :D trosiek probowalem, ale za dobrze to nie wychodzilo wiec sobie odpuscilem xD Nvidia dzieki ;] Grid ? loooo juz nie gralem tyle czasu, ze........
Napisano 20 Styczeń 201015 l no pierwsze co się rzuca to ten halogen z przodu w zderzaku, jakoś tak krzywo tam chyba, chociaż zwykłym pędzlem blur to poprzejeżdżaj w Ps-ie, tak to bardzo bardzo ładnie, + za jasne studio z jasnym lakierem, wiadomo że najtrudniejsza opcja. jest ślicznie, ****
Napisano 20 Styczeń 201015 l fotorealizm jest, materiały i model bez zastrzeżeń ale zrobiłeś taki dynamiczny widok jakby to była jakaś Toyota Yaris :P
Napisano 20 Styczeń 201015 l jest super, wiem że na pewno nie jest to prosty model, a wyszedł rewelacyjnie. jedyna uwaga jaką mam jest odnośnie kamery. nie wiem czy perspektywa, czy taka ogniskowa, skupiona w nieodpowiednim miejscu, w każdym razie spłaszcza/skraca ona wizualnie samochód. ale to tylko moja skromna uwaga.
Napisano 21 Styczeń 201015 l Swietne :) Jak juz sie trzeba przyczepic, to czepiam sie jasnego odbicia na tylnej oponie (na biezniku) i tego ze wolalbym to porshe na subtelniejszych (mniej szerszych) oponach :) no chociaz z tylu weziej. No ale to juz rzecz gustu :) Reszta cudo
Napisano 21 Styczeń 201015 l sa troche przejarane jak na moj gust:) sprawdz PM wyslalem Ci moja wizje hehe, w watku nie chcialem smiecic:] pzdr
Napisano 21 Styczeń 201015 l Z całym szacunkiem ale wydaje mi się że zbyt dużo postpro zastosowałeś, render był średni co próbowałeś poprawić retuszem i wyszło niezbyt ciekawie np łączenie drzwi z nadkolem. Moim zdaniem to najlepiej by było popracować nad renderem. Piszę tak bo miałem kiedyś podobnie i teraz wiem że render pierwsza sprawa. Ogólnie jest fajnie ale jeśli się zacznie dokładniej sledzić wzrokiem to widać hohliki.pozdro
Napisano 21 Styczeń 201015 l Autor Jeszcze raz dzieki za krytyke ;] przyda sie przy nastepnych modelach :D bbandi napisales to tak jakbym niewiadomo jak sie chwalil tym ze zrobilem taki render (a z tego co mi wiadomo to sie nigdzie nie chwaililem ? )....... wiem doskonale, ze nie jest super wypas i wogole ;] I mi sie wydaje, ze render nie musi byc wcale super zeby koncowy efekt byl naprawde dobry. Pozdrawiam.
Napisano 21 Styczeń 201015 l Źle mnie zrozumiałeś najwidoczniej...ale cóż kogoś trzeba zrobić tym złym.
Napisano 21 Styczeń 201015 l teraz wiem że render pierwsza sprawa.im dłużej siedzę w 3d, tym częściej widzę, że to nieprawda :)