przemek02 Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Witam Przedstawiam efekt końcowy mojej ostatniej pracy. Wykonana w 3ds Max, render Mental Ray. Zachęcam do komentowania. Pozdrawiam
Stachu Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 model super materiały wygladaja plastikowo render taki mdły przydala by sie postrprodukcja ;) pzdr
godzio Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 chyba nigdy czegoś takiego nie zrobię, jedyne co mi się nie podoba to przepalenie na szybie. a swoja droga to już mnie ta zima wnerwia.
trosiek Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Mi się bardzo podoba. Z renderem faktycznie można by było troszkę w postpro podjechać bardziej - kontrast na początek. materiały wygladaja plastikowoa z czego są zrobione owiewki motocykla?;)
NV Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Model wspaniały ! Piąteczka. Natomiast render faktycznie w ps można by podciągnąć. Ja jestem słaby w te klocki ale udało się coś tam wydobyć a można o wiele więcej. Jak coś daj znać to wywalam. Pozdrawiam. Daje 4* bo render wymaga dopracowania. Na podłożu np. widać niedociągnięcia w GI.
blomd Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Nad renderem faktycznie można było by troszkę posiedzieć, ale sam model za to świetny. Widać ogrom włożonej w niego pracy, i właśnie za to 5* Pozdrawiam
bbandi Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Witam - model świetny bardzo detaliczny, rendery również okazałe. 4**** P.S. Wrzucaj następnym razem skompresowane obrazki bo ładują sie 100lat:).
rozpruwacz Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 podoba mi sie, mimo ze nie przepadam za takimi rzeczami (modelami samochodow itp) ale pracka super, to zespawane laczenie mi sie szczegolnie spodobalo, tak trzymac, a najgorzej to chyba tarcze hamolcowe, no i pare elementow mialo bardzo podstawowa teksturke, dopracuj te rzeczy plus pobaw sie w lepszy render + Pshop poprawki i bedzie zabijac nawet na wstecznym biegu
pabulo Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 model mi sie podoba bardzo Natomiast materiały i oświetlenie mocno nijakie. Niektóre elementy wyglądaja niemal jakbyś zapomniał im dać materiał i zostały szare. Fajna pa podmalówka :) dobrze pokazuje czego brakuje oryginałowi
przemek02 Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 (edytowane) Witam Bardzo dziękuje za wszystkie komentarze. Wiem że wiele rzeczy można poprawić i dopracować. Przyznaję że nie pracowałem nad renderami w żadnym z programów 2d. Pracując nad renderem inspirowałem się między innymi fotografiami umieszczonymi poniżej. Fotografie te przez to że nie są zbyt kontrastowe i przekolorowane są bardziej realistyczne, i właśnie ten efekt starałem się osiągnąć. Pozdrawiam Edytowane 3 Luty 2010 przez przemek02
rallyman Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 modeling bardzo ładny, bugów nie widać, na pierwszy rzut oka jednak za duży bump na oponie na sidzie, za duże wytarcia na tarczy, to nie samochod, materiały tak jak reszta na 4**** no i Nvidia pokazał conieco postari PS a tak jak wspomniał można wiecej, ja się przychylam do 4 gwiazdek i życze powodzenia przy następnych pracach ;)
grzyb950 Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 bardzo mi się podoba. fajny material tarcz hamolcowych z przodu
Rekomendowane odpowiedzi