tpiatek Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Witam. Nie bardzo wiem, gdzie mogę szukać pomocy w sprawie komputerka stacjonarnego. Machina ta od jakiegoś czasu uskutecznia zawieszanie się. Gdy np. przypiszę materiał do obiektu, załaduję planszę w grze albo poprostu gdy oglądam film. Zawiesza się i przy tym gasi monitor, tak, że kontrolka miga, a dźwięk ostatni jest powtarzany tworząc bajeczne dla uszu "e e e e e e ..." Wtedy, ratuje mnie tylko reset i po jakimś czasie mam powtórkę, 5-10 minut. Format nie pomógł. Odkurzyłem go dziś, też bez zmian. Może ma ktoś jakiś pomysł na to? phenom II x4 quad geforce 9400 ddr3 4gb 1600 zasilacz ocz 500 chyba Całość kupiłem w ubiegłe wakacje. Czekam w nadziei Pozdrawiam tpiatek
krzyhhh Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 poobserwuj temperatury diagnostycznymi programami.. zobacz czy wszystkie wentylatory się kręcą
Camel Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 skądś to wiem że te " e e e e .. " jest sygnałem jakiejś nieprawidłowości w sprzęcie , ale nie wiem czy to się odnosi do Twojego problemu http://przytom1.w.interia.pl/sygndzw.html I tak jak krzyhhh zalecił. Jeśli nie będzie pozytywnego wyniku z temperaturami, to na pewno jest za wysoka i trzeba podkręcić niżej.
olaf Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 zwiecha co kilka minut to niemal zawsze problem grzania na wentylatorach albo na zasilaczu. Najczesciej pada zasilacz i tego ci zycze bo to najtansze rozwiązanie chyba ;)
tpiatek Napisano 30 Styczeń 2010 Autor Napisano 30 Styczeń 2010 Witam. Znalazłem trochę czasu na empiryczne podejście. Dźwięki nie pochodziły z głębi biosu. Postawiłem na grafikę, wypiąłem polazłem do kumpla, wpiąłem.. Włączył grę i po kilku minutach jego mądry komputer powiedział, jest za gorąco! Cieszy mnie taki obrót zdarzeń, bo kartę kupiłem w swoim mieście i mam na nią gwarancję. Swoją drogą karta geforce 9400 xt chyba, zawiodła już drugi raz. Dzięki za pomoc i sugestie!
tpiatek Napisano 13 Marzec 2010 Autor Napisano 13 Marzec 2010 Witam ponownie w sprawie wieszania. Tym razem system wieszam poprzez np. włączenie pliku maxa, albo gdy otwieram ed. materiałów, gdy kończy budowanie light mapy.. W takich strategicznych momentach. Grafika tym razem jest chłodna.. Sam z siebie się nie wiesza a gdy już zawiśnie to dźwięk jest taki sam, e..e..e.. ale obraz widać, kursor się zatrzymał, reset też muszę ja. Sam już nie wiem co z tą paką się dzieje. Macie pomysł? Pozdrawiam tpiatek
pressenter Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 http://www.pcmech.com/article/beep-codes/ Pozdrawiam Szymon
tpiatek Napisano 13 Marzec 2010 Autor Napisano 13 Marzec 2010 Bios nic nie mówi. Wylatują takie "krzaki" z głośników
Rekomendowane odpowiedzi