Napisano 31 Styczeń 201015 l Witam Ostatnio mialem zaliczenie z rysunki.Przygotowalem krotka animacje ktora formalnie i tresciowo opiera sie na moich rysunkach.Sa tez w teczce 2D. Dzwieki z freesounds.org.Sam filmik to taki w sumie loop bez pointy;).Jakies 2,5 dnia pracy lacznie. Obrazek jest linkiem do Vimeo. Screen z pencila>gimp>blender.Wszystko bez referek/roto wiec kuleje;) pzdr. Kuba Edytowane 8 Kwiecień 201015 l przez Scatmax
Napisano 31 Styczeń 201015 l powiem tak : masz "zlamaną" os filmu, ujecia sa od roznych stron, raz od lewej raz od prawej, tak sie nie robi :) tu masz podstawy: http://www.sfx.com.pl/realizacja/montaz/montaz_podstawy.html
Napisano 31 Styczeń 201015 l Autor Dzieki wielkie Tomasz_87 masz oczywiscie racje strone/zasade znalem tez ale widac zabraklo mi dystansu i zupelnie tego nie widzialem:).Poprawilem i podmienilem plik na vimeo. pzdr Kuba
Napisano 31 Styczeń 201015 l a mi sie bardzo podoba :) tez bym chcial umiec tak zchodzic ze schodow :)
Napisano 31 Styczeń 201015 l powiem tak : masz "zlamaną" os filmu, ujecia sa od roznych stron, raz od lewej raz od prawej, tak sie nie robi :) W ktorym to jest momencie niby? :)
Napisano 31 Styczeń 201015 l Autor W ktorym to jest momencie niby? :) Teraz to juz zmienilem wiec niema juz tego momentu.Po wypatrzeniu bledu przez Tomasza zmienilem filmik. mpta:Jedi skill...;) pzdr Kuba Edytowane 31 Styczeń 201015 l przez Scatmax
Napisano 31 Styczeń 201015 l oglada się ciekawie. bez refek wyglada ciekawiej, bo niby co oceniac jak ktos docina ruch do ref. video. Big up. Ale jak mi ktos to kiedys pusci w jakims "artystycznym" kinie i jeszcze każe pod to pic wino i kontemplowac, to wejde i napisze co innego :)
Napisano 31 Styczeń 201015 l Autor Hehe no do kina artystycznego a tym bardziej "artystycznego" to nie trafi na pewno:) sam bym wyszedl;P.Zaliczenie w indexie.Za to fajnie sie robi bo 2d ma to "cos" i tez to "Cos" jak np trzeba 160 klatek ujecia wyczyscic czy jak w tym przypadku szkicowa animacje oblec w gimpie czarna plama;) masowka sie robi czasem. pzdr kuba
Napisano 31 Styczeń 201015 l Rysunkowo-graficznie bardzo fajnie. Bym wolał tylko żeby głaz zsuwał się szybciej, jak na głaz przystało. Bez slo-mo. Albo żeby uatrakcyjnić ten ruch, pozwolić się bryle poobracać czy poobijać.
Napisano 1 Luty 201015 l Jakub, jakis czas temu obadalem Twoja stronke i prace zrobily wrazenie. Rysunki i malarstwo..sweet. Zazdroszcze tego konkretnego spojrzenia, ktore panuje w tej galerii, ma kopa. A animacja plastycznie bardzo ciekawa!
Napisano 1 Luty 201015 l Autor biglebowsky: cenna uwaga - To(slowmo) i zlamanie osi byly wlasnie tymi niegrajacymi elementami.Czyms czego sie nie widzi jak sie w tym siedzi bezposrednio. Pawel Lipka: Takie slowa od profesionalisty - You've made my day:).dzieki. Coyote: "Rozczaruje" niestety bo to po prostu nasza(mojej dziwczyny moja i mojego kolegi) jakgdyby indywidualna odpowiedz na zajeciach rysunku:).Nie sa to zajecia z animacji.Po prosty Prof.Art.Mal.:) Krzysztof Pituła jest bardzo otwartym prowadzacym.Jeden z niewielu na UMK WSP Torun - Malarstwo:).Jesli juz mam radzic to poznanska animacja i lodzka filmowka to lepszy wybor;) jesli konkretnie animacja jesli ogolny rozwoj plastyczny to wszystko gdzie bedziesz mial czas i mozliwosci praktykowac zreszta to sie samo animacji tyczy:). Teraz jade na Erasmusa do Palermo:) ciekawe jak bedzie licze ze na multimediach cos bedzie apropo:) animacji.Jest scenografia normalnie.Jade z malarstwa. pzdr. Kuba
Napisano 1 Luty 201015 l Autor zastanawiam się nad Asp Wrocław sztuka mediów albo grafika :) Szczerze mowiac to niemam pojecia jak tam jest:).Z tych dwoch mysle grafika lepiej rozwinie ogolno plastycznie a media ukierunkuja/wysypecjalizuja:).Co do tej uczelni to Kannu i Pawel Lipka mogli by Ci pomoc bo z tego co pamietam przegladajac forum to tam studiowali/studiuja:).Grafika na mojej uczelni idzie tez w kierunku animacji ale raczej kadry niema - zajecia sa:).Wiec grafika na ASP powinna miec raczej podobnie ale prawdopodobnie pierwszy rok to warsztatowa i rozkrecanie z natury(warto kozystac). Najlepiej zastanowic sie dwa razy zawczasu zeby nie obudzic sie potem:) za pozno. Np. ja malarstwu ortodoksyjnemu - sztalugowemu juz bym sie nie poswiecil ale skozystalem z tego czasu w pracowni bardzo i duzo sie nauczylem.Jednak majac juz ta wiedze dochodze do wniosku czy moze to nie te studia;).Za malo sie rusza jak dla mnie:D.Bez tego jednak wiele i to bardzo duzo bym nie wiedzial.Cos kosztem czegos:D. Tak ps.Mysle ze grafika malarsto i rzezba takie "matki" sztuk plastycznych moga rozwinac horyzonty troche juz ponad sama plastyka.Np. warto skozystac z historii doktryn filozoficznych z estetyki i filozofii takich rzeczy w typowo warsztatowych szkolach niema.Bo ta komputerowa grafika czesto stoi na granicy kiczu areografowe panienki itd. na studiach oprocz warsztatu warto takze wyrobic sobie "Smak":).To to co odruznia szkole "artystyczna" od samodzielnej nauki.Wiadmo ze czesto tez to moze pojsc w skrajnosc i wyrobic tzw. "Artystę";) a tu wtedy powinna wejsc "pokora" ktora tez trzeba w sobie wyrobic dzieki cierpliwosci w wysluchaniu korekt:) hmm.szkoda ze mnei nie nauczono ortografii;) pzdr. Kuba Edytowane 1 Luty 201015 l przez Scatmax
Napisano 2 Luty 201015 l Ja juz nie studiuje na asp od paru lat. Z reszta te moje zaoczne wyczyny przy tylu nieobecnosciach to trudno w ogole nazwac studiami. Kontrolowany sen na zajeciach z historii sztuki, upokorzenia z powodu ciagle nieoddawanych zadan domowych, przegadywanie zajec z malarstwa i flirtowanie z 60-letnimi modelkami;)...to moja historia studiow hehe Wiec lepiej niech Kannu cos doradzi:)
Napisano 2 Luty 201015 l Fajna animacja, przydałoby się może scalić tego loopa i masz super-męczący pokaz w ramach jakiejś instalacji. Edytowane 2 Luty 201015 l przez sly
Napisano 2 Luty 201015 l Autor Pawel Lipka: Bardzo obrazowy opis;).Nie wiem czy zacheciles tym Coyota czy odstraszyles:D.hmm u mnie zawsze byly tylko 60letnie dziadki;(. sly: heh do tego zmierzalem.Moglbym zawojowac swiat "SuperMeczacychPokazowWRamachInstalacji":D pzdr kuba
Napisano 2 Luty 201015 l Scatmax, fajnie masz,slyszalem ze na erasmusie malo sie ucza a duzo baluja, chleją i bzykaja po kontach, na jendej z takich imprez dziewczyne czy tam chlopaka zabili, bylo o tym glosno ;-)
Napisano 2 Luty 201015 l Autor Tomasz_87 Nie no ja tam jade z dziewczyna i do tego nie pije.Nic z tych rzeczy.Nudziaz ze mnie;P Jesli juz nie pracowac to sobie widoczki idylliczne pogladam plaze wyspy wylkany i swiatycznie rzymskie.:D dzieki za ostrzezenie:D.