Skocz do zawartości

Czy dobrym zywczajem jest dodawanie podkładu dźwiękowego na stronie portfolio? 36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy dobrym zywczajem jest dodawanie podkładu dźwiękowego na stronie portfolio?

• Tak, muzyka automatycznie jest puszczana
      5
    • Tak, muzyka jest puszczana manualnie (po umyślnym kliknięciu gdzieś)
      5
    • Nie
      26

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

Prosiłbym o czysto subiektywną opinię na ten temat.

Chodzi o muzykę na stronie z własnym portfolio. Oczywiście zakładam że muzyka jest dobrana odpowiednio i stonowana, aby nie zdominować odbioru.

portfolio rozumiem poprzez dynamiczną stronkę która prezentuje nasze prace, informacje o nas.

Edytowane przez BizU

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

imho, muza to powinna raczej być w demku...bo raczej nie o muze w folio chodzi...

Chociaż z drugiej strony, to przecież nie ma znaczenia większego, daje nastrój i w ogóle...

Hmm

No i jak ktoś ma pracki w 2D, to raczej ciężko zrobić jakieś demko mega na wypasie, więc może muza na stronie i niech cała strona robi za demko :D

Napisano

ja zawsze wyłączam dźwieki jak jakieś są. min. dlatego że i tak nie są zbyt fajne i zapewne w tym czasie słucham czegoś innego :)

Napisano

Rzubrze, a nie otworzyłeś kiedyś 30 kart w operze i nagle niespodzianka?

;D

Napisano

Dzwieki na stronie są zle, bo szef w biurze orietuje sie ze nie zajmujesz sie wlasnie Maxem ;)

Napisano
  • Autor

otworzyłem :P

dla tego alternatywa: Tak, ale po manualnym włączeniu

Napisano

I po ostrzeżeniu na pół ekranu: "Uwaga, nie klikać nigdzie, bo nie wiadomo kiedy i jak głośno włączą się odgłosy jakieś".

Napisano
  • Autor

Piotrek, przyjacielu. A na irca to nie łaska już wchodzić?

Hmm... widzę że jest dominująca odpowiedź, na 'nie' Dziękuje wszystkim za pomoc. +rep dla Was. :*

Napisano

Muzyka na stronie to jest coś strasznego, dodatkowe obciążenie dla łącza, dodatkowe obciążenie dla sprzętu, zwłaszcza jeśli ma się słaby sprzęt, a można ją dodać głównie za pomocą flasha, czyli dochodzi jeszcze możliwość sypnięcia się przeglądarki. ;)

Zdecydowanie jestem na nie.

Edytowane przez pressenter

Napisano

Dźwięk na www to kłopotliwa sprawa. Z założenia jestem na nie.

Co ciekawe masz dwie możliwości:

1.Muzyka na stronie wzbudzi negatywne odczucia (nakładanie się dźwięków z innych stron, dana melodia może nie odpowiadać słuchaczowi itp.)

2.Nie ma muzyki - przeglądam folio i myślę sobie - przydałaby się muzyczka (a od tego jest playlista a nie strony www)

Zupełnie inna sprawa w animacji etc.

Edit: pokazując swoje umiejętności w folio możesz zepsuć wrażenie kiepską dobraną muzyką. Dla porównania odwrotna sytuacja muzyka z tragicznym klipem http://www.youtube.com/watch?v=8AWvS4djQN0&feature=player_embedded# :D

Edytowane przez PICsell