Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

te opcje są mi pilnie potrzebne ! ale nie mogę ich znaleść od 2-óch dni ... pomożecie ?

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nawet nie napisałeś jaki teren.....

Tutków jest mnóstwo, wystarczy poszukać Np. www.3DTotal.com

Napisano
  • Autor

no byle jaki teren tylko żeby to nie był teren jak np. dom tylko krajobraz ... mógłbyś mi podać stronkę podobną do tamtej tylko polską ?:/ :]

Napisano

W porównaniu do angielskich, to polskich tutoriali jest naprawde mało. Sporo z nich jest na Max3d.pl i wydaje mi się, że jest tam coś na ten temat (o trawie i prostych drzewach jest napewno,)

Byłem w empiku jakieś dwa miesiące temu i przeglądałem gazety o CG. Było tam napisane jak zrobić 3D kanion, ale nie wiem czy to pismo można ściągnąć z neta. Może jakiś forumowicz zna to pisemko.

\"Szukajcie a znajdziecie\"

Ps: Bez angielskiego w 3D to jak bez ręki...

Napisano

M@szyn - w Twoim pierwszym temacie tylko informowałem, jak powinieneś nazywać swoje wątki. Teraz już muszę ostrzec:

Jesteś nowy więc zapoznaj się z regulaminem forum. Takie tematy standardowo idą do kasacji.

Byłem w empiku jakieś dwa miesiące temu i przeglądałem gazety o CG. Było tam napisane jak zrobić 3D kanion, ale nie wiem czy to pismo można ściągnąć z neta. Może jakiś forumowicz zna to pisemko.

\"Szukajcie a znajdziecie\"

Najprawdopodobniej chodzi Ci o ComputerArts numer 12/2003 - był tam tutorial prezentujący tworzenie kanionu w max\'ie.

Napisano
  • Autor

chyba też się przejdę do empiku ... a jak się te pismno nazywa ?

Napisano
  • Autor

oto żeś mi wytłumaczył :D heh ... help jest chyba po anglielsku z reszta sprawdzę ... :] no sle dzięki za pomoc :)

Napisano

\"help jest chyba po anglielsku z reszta sprawdzę\"

LOL. Cos mi mowi, ze jeszcze tam nigdy nie zagladales... :>

Napisano
  • Autor

no nie zaglądałem i dalej niewiem gdzie jest to głupie \"smoke\" a jeszcze dla powiększenia swojej inteligencji chciałbym wiedzieć gdzie jest \"Gravity\" czy jakoś tak ... pomoże mi ktoś czy będzie sie tylko śmiał ??:D

Napisano

nie mam zielonego pojacia ile masz lat ale pownienes byc na tyle inteigentny by zrozumiec ze nie stosowanie sie do zalecen moderatora upominajacego o respektowanie regulaminu grozi banem.

poczytaj regulamin. swoje watki zakladaj w odpowiedznich dzialach z regulaminiwym tematem!

Napisano

1. nie ok tylko wejdz w edycje pierwszego posta i zmien temat.

2. na gorze strony po prawej masz ikone kremowej koperty ktora oznacza ze masz wiadomosc na u2u. przeczytaj ja.

Napisano
  • Autor

dobrze przeczytałem ... czy teraz pomożesz mi znaleść \"Gravity\" i \"Smoke\" ?

Napisano
  • Autor

zrobiłem to czy TERAZ mi pomożesz ? :] byłbym Ci bardzo wdzięczny :)

Napisano

3dsmax > help > User Reference

Create panel > Space Warps > Forces > Object Type rollout > Gravity

Material Editor > Maps rollout > Click a Map button. > Material/Map Browser > Smoke

Napisano
  • Autor

takie proste a tak długo się męczyłem żeby to znaleść heh dzięki :P

Napisano
  • Autor

ej wiesz co , chodziło ni o parametry tego \"smoke\" :P bo ty mi podałeś gdzie znajduję się mapa ... :D