XaoC Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Witam, Dla potrzeby nauczenia się robienia wizualek, co by więcej umieć, zacząłem od swojego pokoju:) Bo wychodzić nigdzie nie muszę, wszystko mam pod nosem:) Renderuję w v-ray'u, którego jeszcze nie używałem (od niedawna uczę się). Wszelkie sugestie, porady, krytyki są jak najbardziej mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Wrzuć większy obrazek bo przy tym rozmiarze ciężko cokolwiek dostrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Zaczyna sie chyba ok ale rzeczywiście ten obrazek mikry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 (edytowane) Okej, tu jest 800x600. Celowo renderowalem w malym formacie, bo jestem zmuszony do pracy na bardzo slabej maszynie przez najblizsze 2 mies. Czas renderu ponad 5h!!! P.S. Spod telewizora idzie sporo kabli i nie wiem czym lepiej modelować? box + FFD? Edytowane 6 Luty 2010 przez XaoC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Pięć godzin, olalala, pokaż ustawienia vireja Co do kabli to lepiej spline użyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 Oto ustawienia. Jaki modifier do spline'a zeby otrzymać kabel? Bo zacząłem juz zwyklym extrude poly, ale pewnie spline bedzie szybciej i bardziej realistycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 rqmc min1/max4, liczba passes w lc zalezna od liczby rdzeni w procku. np. mam core2quad , 4rdzenie, to passy = 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 To jest poważnie twój pokój? Śpisz na leżaku a książki trzymasz na drabinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 @3d_operator - tak to mieszkanie które obecnie wynajmuje. Książki trzymam na drabinie, śpię na leżaku, na śniadanie jem martwe ptaki a kąpię się w błocie. @Dunuś - thx:) Rzeczywiście przyspieszyło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Końcówki drabiny za ostre, mam taką starą drewnianą drabinę u siebie, coś podobnego do tego: http://www.drabiny.pstr.info/img/u/drabina2.jpg Dalej, prześwit między oknem a ścianą, cieniutkie prawie nie widoczne uchwyty szuflad, klamka od okna to samo...chociaż. No i nogi od taboretów wyglądają jak naostrzone zapałki, trochę bym je powiększył. Czekam na tekstury...pracka fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 tak to mieszkanie które obecnie wynajmuje. Książki trzymam na drabinie, śpię na leżaku, na śniadanie jem martwe ptaki a kąpię się w błocie. rozwalila mnie ta odbowiedz xDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 16 Luty 2010 Autor Share Napisano 16 Luty 2010 Pytanko tak żeby nie zawalać działu z problemami technicznymi.... Jak zrobić efekt prawdziwego materiału? Czy jest to sprawa poprostu razy gazylion ffd i bawienia się z vertexami? Bo jak narazie na fotelu mam brzydki napompowany materac, a jak pobawić się w prawdziwy materiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 16 Luty 2010 Autor Share Napisano 16 Luty 2010 Końcówki drabiny za ostre, mam taką starą drewnianą drabinę u siebie, Dalej, prześwit między oknem a ścianą, cieniutkie prawie nie widoczne uchwyty szuflad, klamka od okna to samo...chociaż. No i nogi od taboretów wyglądają jak naostrzone zapałki, trochę bym je powiększył. Czekam na tekstury...pracka fajna. Wszystko liczone z miarką co do milimetra:) Nie żartuję:) Co do prrześwitu - fakt, coś mi się porąbało i popsuje całą scenkę, bo poza okno ściana idzie:/ Tyle. Następny patch za 2tyg:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi