Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

WitamOto wątek do którego bedę wrzucał swoje pracy. Tablet mam od grudnia 2009 i to prace które uznałem, że w miarę się*nadają. Wcześniej rysowałem piórkiem głównie prace cz-b ale malowania i koloru uczę się*dopiero na tablecie i ps.1.Girl_4_by_klex102.jpg2. To moja propozycja w czelendzu. Niestety przegrała z potworami ;)Girl_3_by_klex102.png3. Próba speed-painting Face To Face:Speed_paint_3_by_klex102.png4. A tu takie niewiadomo co:Man_1_by_klex102.png5. Wow, nawer góry pojawiły się w tle ;)winter_1_by_klex102.png6. Speed painting:Bahus_by_klex102.png7. A tu taki domowy spid:train_by_klex102.png8. Jakaś koślawa pani:Girl_1_by_klex102.png9. Tu początki. Prawie jak 300:Potworek_by_klex102.jpg10. Tu też początki:Ant_by_klex102.png11. Reszta tu ale to tylko dla chętnych ;)http://klex102.deviantart.com/gallery/

Edytowane przez Klex

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 4,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1 jest fajna, szczegolnie jak na tak krotki czas walki z tabletem! W dobra strone ida te pracki, rozumiem ze sa ulozone chronologicznie od konca. Jeszcze nad czarnym musisz zapanowac, bo sie wkrada niepotrzebnie

Napisano

bez kitu, :D fajne pracki zwazywszy ze z tabletem dopiero 1,2 .. miechy niecale ^^. Fajnie Ci idzie i ludzie pewnie z Ciebie beda, witamy na forum :D

Napisano
  • Autor

Dziekuje za dobre slowo. Ile ja sie napocilem zanim kliknalem enter przed wyslaniem prac ;) Przez ten tablet to ja juz przestalem ogladac tv i po pracy ruszam do malowania ;)

Czarny - wynika to chyba z marnego domowego monitora. W pracy rzeczywiscie za duzo smoly uwidacznia sie.

Napisano
  • Autor

A tu kolejny kontyngent prac:

1. Para

family_1_by_klex102.png

2. Speed paint: Pole bitwy

Goliat_by_klex102.jpg

3. Speed paint: Hidden places

hidden_places_by_klex102.jpg

4. A tu nieszczesliwy robot, ktorego juz nie chcialo mi sie konczyc bo za bardzo mnie zmeczyly te rurki ;)

robot_2_by_klex102.jpg

Napisano

No, tak. Ale jak długo pracowałeś piórkiem ?

Robot najlepszy, pograj światłem bardziej i drobnym detalem.

Napisano
  • Autor

Przez tydzien po ok. 2-3 h. Wole porobic cos nowego.

Napisano
  Klex napisał:
Przez tydzien po ok. 2-3 h. Wole porobic cos nowego.

Chyba się nie rozumiemy. Chcesz powiedzieć że nigdy w życiu nie rysowałeś, potem kupiłeś sobie piórko i po tygodniu rysowania piórkiem zacząłeś malować na tablecie ?

Napisano
  • Autor

W rzeczy samej ;) Myslalem, ze pytasz o robota.

Ile maluje w ogole napisalem w 1 poscie. Tablet mam od grudnia wiec w sumie ucze sie malowac pare miesiecy tabletujac po pracy. Ogladam tutoriale na jutjiubie i wprowadzam porady w zycie ;)

Napisano
  • Autor

Kolejna partia obrazkow zebranych w jedno:

1. szybki portret

portret_by_klex102-d346myg.png

2. Spid peint Grawitacja

speed_grav_by_klex102-d3425ra.jpg

3. Chc 29

dan_verne_by_klex102-d33t2jb.jpg

4. Luzna impresja nt. legii cudz.

military_by_klex102-d34iryg.jpg

Napisano

trochę za szkicowo jak dla mnie :) można byłoby wszystko jeszcze daleko daleko pociągnąć.

Ostatni obrazek chyba najlepszy, widać tutaj nawet przestrzeń :) po za tym fajny design tego pana :)

Napisano

coś to wszsytko rozmyte masz. W jakiej rozdzielczości pracowałeś przy ostatnim?

Napisano
  • Autor

Robie nieduze obrazki. Rozmycie wynika chyba z braku odpowiedniej techniki niz z rozdzielczosci. ;)

Napisano
  • Autor

Kolejna tworczosc. Nie wykonczony bo juz mnie zmeczyl troche wiec wrzucam na czym skonczylem :)

monster_by_klex102-d353vu5.jpg

Napisano

Ładne te kolorki w ostatnim. Karykatura żandarma mi się najbardziej podoba. Ma w sobie komediowy potencjał który można byłoby podkręcić.

Napisano
  • Autor

Witam

Chciałbym zaprezentowac dwa obrazki komiksu ktore wykonalem komercyjnie dla pewnej firmy farmaceutycznej wg dostarczonego scenariusza ;)

comics_dragon_1_by_klex102-d36hca5.jpgcomics_dragon_2_by_klex102-d36hce7.jpg

Napisano
  • Autor

Poniżej kilka obrazeczków:

boy_by_klex102-d4e312p.jpg

wrozka_by_klex102-d4dp2ho.jpgkrolowa_by_klex102-d4dp2e2.jpgczarownica_by_klex102-d4dp29e.jpg

Edytowane przez Klex

Napisano

Cześć Klexie :)

Bardzo fajnie bujnąłeś ten swój kreskówkowy styl, przyjemne, bezpretensjonalne obrazki. Im mniej używasz miękkich pędzli, tym jest fajniej. Z tej przedostatniej serii wiedźma najbardziej na tym straciła. Ogólnie bardzo fajne postaci wymyślasz :)

Co tam u Ciebie? Siedzisz jeszcze u tych świrów wannabe speców od marketingu?

Napisano

Witam no ciekawie kolorowo i bajkowo u ciebie tez dopiero się uczę rysuje dopiero od 2 lat ale jeszcze mi daleko do ciebie :P rzucaj więcej bo fajne to masz :D

Napisano
  • Autor

Cola: Z tych bajkowych postaci to mialem dane twarze, reszta tj. ubranka/przebranka, wymyslilem sam.

A tu troche swiatecznie ;)

santa_claus_by_klex102-d4j405f.jpg