Napisano 8 Luty 201015 l WitamOto wątek do którego bedę wrzucał swoje pracy. Tablet mam od grudnia 2009 i to prace które uznałem, że w miarę się*nadają. Wcześniej rysowałem piórkiem głównie prace cz-b ale malowania i koloru uczę się*dopiero na tablecie i ps.1.2. To moja propozycja w czelendzu. Niestety przegrała z potworami ;)3. Próba speed-painting Face To Face:4. A tu takie niewiadomo co:5. Wow, nawer góry pojawiły się w tle ;)6. Speed painting:7. A tu taki domowy spid:8. Jakaś koślawa pani:9. Tu początki. Prawie jak 300:10. Tu też początki:11. Reszta tu ale to tylko dla chętnych ;)http://klex102.deviantart.com/gallery/ Edytowane 15 Grudzień 201113 l przez Klex
Napisano 8 Luty 201015 l 1 jest fajna, szczegolnie jak na tak krotki czas walki z tabletem! W dobra strone ida te pracki, rozumiem ze sa ulozone chronologicznie od konca. Jeszcze nad czarnym musisz zapanowac, bo sie wkrada niepotrzebnie
Napisano 8 Luty 201015 l bez kitu, :D fajne pracki zwazywszy ze z tabletem dopiero 1,2 .. miechy niecale ^^. Fajnie Ci idzie i ludzie pewnie z Ciebie beda, witamy na forum :D
Napisano 8 Luty 201015 l Autor Dziekuje za dobre slowo. Ile ja sie napocilem zanim kliknalem enter przed wyslaniem prac ;) Przez ten tablet to ja juz przestalem ogladac tv i po pracy ruszam do malowania ;) Czarny - wynika to chyba z marnego domowego monitora. W pracy rzeczywiscie za duzo smoly uwidacznia sie.
Napisano 8 Luty 201015 l Na pewno to rowniez kwestia tego, ze powinienes probowac zastepowac czern w cieniach innymi (przewaznie chlodnymi) kolorami. Zawsze torturr wydawal mi sie dobrym przykladem http://4.bp.blogspot.com/_nvGL4BnI-pM/Sye-vFsuv3I/AAAAAAAADrE/tI_7HAnZaGg/s1600/zombie_santa_f.jpg
Napisano 24 Marzec 201015 l Autor A tu kolejny kontyngent prac: 1. Para 2. Speed paint: Pole bitwy 3. Speed paint: Hidden places 4. A tu nieszczesliwy robot, ktorego juz nie chcialo mi sie konczyc bo za bardzo mnie zmeczyly te rurki ;)
Napisano 24 Marzec 201015 l No, tak. Ale jak długo pracowałeś piórkiem ? Robot najlepszy, pograj światłem bardziej i drobnym detalem.
Napisano 24 Marzec 201015 l Klex napisał: Przez tydzien po ok. 2-3 h. Wole porobic cos nowego. Chyba się nie rozumiemy. Chcesz powiedzieć że nigdy w życiu nie rysowałeś, potem kupiłeś sobie piórko i po tygodniu rysowania piórkiem zacząłeś malować na tablecie ?
Napisano 24 Marzec 201015 l Autor W rzeczy samej ;) Myslalem, ze pytasz o robota. Ile maluje w ogole napisalem w 1 poscie. Tablet mam od grudnia wiec w sumie ucze sie malowac pare miesiecy tabletujac po pracy. Ogladam tutoriale na jutjiubie i wprowadzam porady w zycie ;)
Napisano 9 Grudzień 201014 l Autor Kolejna partia obrazkow zebranych w jedno: 1. szybki portret 2. Spid peint Grawitacja 3. Chc 29 4. Luzna impresja nt. legii cudz.
Napisano 11 Grudzień 201014 l trochę za szkicowo jak dla mnie :) można byłoby wszystko jeszcze daleko daleko pociągnąć. Ostatni obrazek chyba najlepszy, widać tutaj nawet przestrzeń :) po za tym fajny design tego pana :)
Napisano 14 Grudzień 201014 l coś to wszsytko rozmyte masz. W jakiej rozdzielczości pracowałeś przy ostatnim?
Napisano 14 Grudzień 201014 l Autor Robie nieduze obrazki. Rozmycie wynika chyba z braku odpowiedniej techniki niz z rozdzielczosci. ;)
Napisano 18 Grudzień 201014 l Autor Kolejna tworczosc. Nie wykonczony bo juz mnie zmeczyl troche wiec wrzucam na czym skonczylem :)
Napisano 19 Grudzień 201014 l Ładne te kolorki w ostatnim. Karykatura żandarma mi się najbardziej podoba. Ma w sobie komediowy potencjał który można byłoby podkręcić.
Napisano 5 Styczeń 201114 l Autor Witam Chciałbym zaprezentowac dwa obrazki komiksu ktore wykonalem komercyjnie dla pewnej firmy farmaceutycznej wg dostarczonego scenariusza ;)
Napisano 23 Październik 201113 l Autor Poniżej kilka obrazeczków: Edytowane 27 Październik 201113 l przez Klex
Napisano 2 Grudzień 201113 l Cześć Klexie :) Bardzo fajnie bujnąłeś ten swój kreskówkowy styl, przyjemne, bezpretensjonalne obrazki. Im mniej używasz miękkich pędzli, tym jest fajniej. Z tej przedostatniej serii wiedźma najbardziej na tym straciła. Ogólnie bardzo fajne postaci wymyślasz :) Co tam u Ciebie? Siedzisz jeszcze u tych świrów wannabe speców od marketingu?
Napisano 2 Grudzień 201113 l Witam no ciekawie kolorowo i bajkowo u ciebie tez dopiero się uczę rysuje dopiero od 2 lat ale jeszcze mi daleko do ciebie :P rzucaj więcej bo fajne to masz :D
Napisano 14 Grudzień 201113 l Autor Cola: Z tych bajkowych postaci to mialem dane twarze, reszta tj. ubranka/przebranka, wymyslilem sam. A tu troche swiatecznie ;)