Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Zrobilem ostatnio taki model .

18759971.jpg

i mam kilka pytań , a mianowicie

-jakie macie sposoby na maskowanie miejsc gdze sie lacza textury

-i czy mogby mi ktos powiedzec jak ustawic ZB zeby ladniejsze normale smarzyl

a968b9b0.jpg

modle : zbrush , max , PS

15k tri

ae6141f2.jpg

Edytowane przez Plugawiciel

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zwykle w kwestii postaci się nie wypowiadam ale powiem że sporo to ma trisów, kombinezon wygląda nawet spoko z daleka ale głowa fatalna.

Co do wypalania, zbrush wypala mapy poprzez projekcię cage'a albo po prostu create i jedyne co możesz zmienić to jakość sampli i subdivida swojego modelu HP.

Jeśli chodzi o szwy to wystarczy prawidłowo zmapować i dobrać smooth grupy, wtedy nie ma ani śladu po szwach.

Sprawdz też czy nie masz zflipowanej normalki.

Napisano

Głowa raczej do wymiany - teraz ma taki wyraz twarzy jakby mu ten mech nie powiem co zrobił;D

Przy okazji przydałoby się na głowie COŚ - jakieś słuchawki, czapka, hełm - jak piloci czy operatorzy czołgów mają - szczególnie ruscy:)

72d718302eb3a439m.jpg

Napisano
  • Autor

Davegraph - jesli chodzi o normala to przepuszczam ze jest to kwestia przesuniecia jakiegos suwaka ,namodelu HP detal jest taki jak chcialem , natomiast na mapie jakas kicha :/

gutekfiutek- a ty jaki mial bys wyraz twarzy jak bys mial siedzec i walczyc w rdzewiejacym ruskim mechu :). Proporcje glowy sa specjalnie przerysowane(dlugi nos ect.), chcialem zrobic cos pomiedzy

tym poster001-sq-120.jpg a prawdziwym czlowiekiem

Napisano

Proporcje proporcjami mi chodzi o brak rzeźby - to wygląda naprawdę jakbyś zrobił pierwszy tutek nt. modelowania głowy z meshsmoothem.

Popatrz na koncept który zamieściłeś - jak wiele załamań formy jest w tej postaci - nawet w czaszce!

U ciebie twarz jest obła i nieciekawa.

A szkoda, bo to strasznie psuje efekt a reszta jest całkiem fajna.