KoMic Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Witam 2 dni temu wpadlem na pomysl aby zrobic cos orientalnego, przypomniala mi sie scenka z Hero. Walka z pierwszym z zabujcow, tenze koles mial taka fajna dzide jesli mozna tak to nazwac, obejzalem sobie i spodobala mi sie 1 szczegolna chwila jak czesc tej dzidy upada na ziemie. Jest wtedy takie fajowe ujecie i postanowilem sobie takie sprawic w maxie. zrobilem z wiekszym lub mniejszym przyblizeniem model glowny jakies 3h zabawy nie mam wprawy w ps\'sie. i tak oto wyglada... aaaa i jeszcze nie zwracajcie uwagi na trzonek bo tak przeciez nie moze wygladac, a nie zmienilem tego bo renderuje mi sie 2h: ) wiec zmiana bedzie dop na nastepnym obrazku: )
illy Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 jak na wlocznie to nie wyglada bo nie pokazales trzonka czy tam uchwytu, ale bardzo mi sie podoba, jakbys jeszcze literki na ostrzu wybumpowal to by bylo gitez (ale bump do srodka na minusie:D)
rdo Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 jak nie wygląda.. przecierz to jest włócznia....
illy Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 jak narazie z tego obrazka to wyglada jak cos sztyletopodobne
MF Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 bo naprawde ta włucznia jest osadzona na długim trzoku, ale sądze że autor, chciał ukazać konkretnie zdobienia na ostrzu... Oglądałem hero i fajnie to wygląda.. Pozdro
KoMic Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Napisano 28 Kwiecień 2004 Nie no panowie,,, to jest wlucznia uwierzcie mi, ale wydawalo mi sei ze nie ma sensu robic render kija na ktorym i tak nic nie ma: ) ciekawego hehe, niedlugo kolejny up,. aaa i jeszcze literki sa wybumpowane, ale lekko no bo przeciez nie chce sie tym bumpem przebic na wylot hehe, pozdro
empik Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 wow a mi sie bardzo podob i przypomin jak najbardziej wlucznie swietna pracka aha i te napisy na ostrzy wez wcisnij troche w ta wlucznie bo wygladaja jak przyklejone
mirach Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Wlucznia maxymalna :) Napisy rzeczywiscie przydalo by sie ciut glebiej dac, ale stylistyka ostrza jak najbardziej mi odpowiada .
illy Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 a jakbys wymodelowal kij, i ustawil tak zeby ostrze bylo z przodu ustawione w kamere pod katem lekko a kij lecial pod skosem i sie oddala, i na to dof\'a?
nuriel Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 ta scenka w filmie dawała radę... 8), zresztą jak cały film. a model podobuje.. nieźle odtwożony. tak trzymaj! 8].
chveti Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 spoko chocaiz jak wg mnie to mogl by byc sztylet
empik Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 sztylet?? a widziales kiedys taki sztylet??? bo ja nie a te napisy to wez zrub jak by wyzezbione w tej wluczni wiesz co nie...??
KoMic Napisano 1 Maj 2004 Autor Napisano 1 Maj 2004 witam ostatnio mimo wolnego nie smierdze czasem, ale udalo mi sie zrobic kolejny krok, zwiekszylem bumpa znakow oraz dorobilem to cos nie wiem jak to moge nazwac, fakt jest taki ze to bylo i zrobilem to, jest oczywiscie jeszcze w tym brak bo za mala liczbe stopni dalem i widac ostre zalamania wloskow, oraz sam trzonek jest kanciasty,, pozdro i thx za wszytkie uwagi i posty: ]
Pionier Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 No nie powiem bardzo ciekawie sie zapowiada. :) Podoba mi sie.
mkk3a Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 tez łańcuch zdaje się nie dotykać podłoża chyba wina cieni
kozioo Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 No, no... Ładnie, ładnie... Bardzo mi się texturki podobają, tyle że chyba używałeś mapowania planarnego:) Widać rozciągnięcia bitmapy. Poza tym sam miód:]
mort1 Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 tylko kita powinna być puszysta i czystej barwy (taka żeby rzucała sie w oczy, to miało rozpraaszać wroga).ogólnie pracka ekstra. pozdro.
KoMic Napisano 1 Maj 2004 Autor Napisano 1 Maj 2004 mort1--> thx dzieki, ja tego nie wiedzialem, ta rada jest naprawde bardzo istotna dla mnie: ], kozioo--> racja, bystre oko: ], tego na pierwszy zot oka nei widac, dopiero trzeba sie przyjzec, masz racje jest to planar bo najlepiej mi przypasowal oraz latwo bylo zrobic pod niego texturke: ] mkk3a-->hmmm masz racje, zdaje sie nie dotykac, ale dotyka, moze za slabo albo jaos neinaturalnie, jeszcze popracuje nad tym: ],,, thx za wszytkie posty i uwagi
empik Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 hmmm. a mnie dziwi czemu ta kitka na lancuchu i czemu taka przyklapla(??)??
everyman Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 bardzo pieknie (chociaz ostatnio wszystko mi sie podoba)... co do tego lancucha to blad nie tkwi w cieniach tylko jego ulozeniu... chodzi mi o to ze luzno lezacy lancuch nie bedzie tak wygladal np pierwsze ogniwo od kitki powinno byc skierowany w dol i dotykac podloza (teraz zachowuje sie tak jakgdyby jakas sila naprazala lekko lancuch) np2 czwarte ogniwo od strony ostrza (to rownolegle do podloza) powinno byc osuniete nizej (teraz wyglada jak zawieszone w powietrzu) -> kulawo to napisalem ale mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi... powodzenia
kx Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 oj KoMiC, KoMiC... \"wlucznia\" pisze sie przez \"ó\" :) popraw temat... jak zwykle błąd :p a co do samej włóczni to bardzo mi sie podoba
illy Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 z tym pedzlem co wisi, to z zaczyna sie bardzo grubo a na koncu tylko kilka wloskow, moze troche gesciej?, no i ten lancuch
Rekomendowane odpowiedzi