pastor44 Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 Witam, Może ktoś wie gdzie jest odpowiednik maxowego transform type in(f12) w Mayce? Chce dajmy na to ustawić loopa (vertexa,face) na boxie na określonej wysokości a tam mam w zakładce po prawej tylko jakieś weight z dziwnymi jednostkami, nie odpowiadającymi tym które mam w jednostkach miary dla całej sceny.
Kroopson Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 ponieważ loop w Maya jest podany w wartościach od 0 do 1. Jak jest 0 to jest przy jednym sąsiednim loopie jak jest 1 to przy drugim jak jest 0.5 to jest w połowie.
pastor44 Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 Ok dzięki, a jak ustawić vertexa lub plane'a na danej wysokości tak, że wpisuje sobie wartość dla Y i automatycznie przesuwa mi do tej wartości?
Kroopson Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 po prawej na górze powyżej shelfa jest taki tool. Nie powiem ci dokładnie ale jest :)
comander_barnik Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Skoro pytania od poczatkujacych - to ja normalnie na codzieńużywam maxa do modelowania i niedawno zacząłęm katować animację. No i dzie to niemiłosiernie mozolnie, modyfikatory, ustawienia reszta tego shitu, czy w mayi (sugeruje sie opinią że do tego jest) zrobiłbym to prościej, szybciej, z porównywalnym efektem?
Rekomendowane odpowiedzi