Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kolejny artykuł o Avatarze. Prawdopodobnie wiemy już o nim więcej niż sami twórcy. ;)

Jaram się tym filmem.

Napisano

Widziałem avatar raz, chciałem isć drugi, ale stwierdziłem, że nie ma co się podniecać jak małe dziecko. Poczekać miesiąc i wtedy zadecydować..... Zdecydowanie film nie wart wydawania drugi raz pieniędzy.

Po namyśle to w zasadzie Avatar nie zaprezentował kompletnie nic nowego. Wszystko co w nim było już widzieliśmy w innych filmach.... nigdy na tak wielką skalę i przy tak długim filmie. Jedyne co nowe było w tym filmie to ilość znakomitych efektów.

Film, który nie zaprezentował nic nowego, lecz zmienił świat hehe. Nie był to taki przełom jak Matrix1...

...

To przykre, że efekty zastąpiły fabułę.

--------------------------------------------

Ale ostatnio miałem zadymę z Avaterem... Za dużo przeczytałem pochwaliłem się co wiem i mi zaczęli mówić, że to nie możliwe:) Jednak możliwe (recenzja dotyczyła stacji robocze 2x3,33GHz nehalem za wg. autora 10tys zł).

Najlepsze jest to, że do końca nie byłem wstanie przekonać ludzi, że 3ds max to program 1 wątkowy (tylko finalny render jest wielowątkowy), w viewportach udział bierze też CPU, a przy dzisiejszych super wydajnych grafikach można by powiedzieć, że jest bardziej kluczowym elementem.

Napisano

A ja właśnie nic się z tego artykułu nie dowiedziałem ciekawego z punktu widzenia zwykłego szarego człowieka interesującego się grafika 3d i filmem. We wszystkich artykułach te same obrazki. Pokazali by jakiś filmik z takim rigiem w akcji, jakieś blend shapy, topologię siatek użytych do animacji no nie wiem coś co by zaciekawiło nas grafików. W końcu to artykuł dla CGSociety a nie dla onetu.