BsWilku Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Mam pewnien problem, do czasu kiedy robilem sobie projekt bylo wszystko si.. a jak zabralem sie za renderowanie to o prosze bardzo http://img294.imageshack.us/img294/9840/0001ine.jpg taki o to problem. Jak go sie pozbyc. Z gory dziekuje za pomoc.
BsWilku Napisano 24 Luty 2010 Autor Napisano 24 Luty 2010 renderujesz animacje? Tak... ale to bez znaczenia, caly podglad nawet sie tak robi. pierw jest dobrze i zaraz przeskakuje w to co dolaczylem
tweety Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 renderuj do klatek a nie od razu do avi czy innego pliku. tga, png, coś co trzyma w sobie alphę. dopiero potem składaj i kompresuj.
Traitor Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 Wyglada na przeplot. Poszukaj slowka Fields w ustawieniach rendera i wylacz takowy.
BsWilku Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 czy do avi czy do png to to samo, zawsze jak renderuje to pierw do png bo sekwencje mi sie przydaja w fm'ach.... i moim zdaniem lepsza jakosc. traitor a twoj pomysl sprawde jak tylko wroce z urzedu ;)
BsWilku Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 Wyglada na przeplot. Poszukaj slowka Fields w ustawieniach rendera i wylacz takowy. mam to wylaczone i nadal bylo, ale teraz powiem ciekawostke... po drugim wlaczeniu kompa wlaczam blendera zeby z tym problemem powalczyc dalej problem znikl hmm ?? (troche to dziwne)
dac77 Napisano 25 Luty 2010 Napisano 25 Luty 2010 renderuj do klatek a nie od razu do avi czy innego pliku. tga, png, coś co trzyma w sobie alphę. dopiero potem składaj i kompresuj. Brawo tweety! Największy offtop od dłuższego czasu jaki widziałem. Jasne że przeplot. Guziczki ustawień renderingu.
BsWilku Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 poza tym z pospiechu nie zauwazylem ze ten temat juz byl. wiec go zamykam. a najlepij jak ktos go usunie ;)
Rekomendowane odpowiedzi