Napisano 10 Marzec 201015 l Część startujących już swoje tematy założyła, ja też założę. Robię ruski pojazd BA-6. Model ma po odliczeniu planów 970 tri. Jeszcze mała optymalizacja przede mną, ale i tak zapasowe koło muszę sobie odmówić. :( Update: Powoli zaczynam UV składać. Edytowane 19 Marzec 201015 l przez tadek Updejt.
Napisano 10 Marzec 201015 l Szkoda trochę geometrii na drzwi, możnaby je namalować na texturze. Na kołach też możesz zaoszczędzić po dwa trójkąty, likwidując ten vertex po środku. Lufie daj w obwodzie z 4 - 5 ścianek i starczy. Można też zlikwidować grubość na błotnikach, być może nie będzie to razić. Zaoszczędzone ścianki mógłbyś włożyć w detal który wzbogaci nieco model.
Napisano 10 Marzec 201015 l Autor Błotniki są 'płaskie', co do lufy i drzwiczek ja się z Tobą zgadzam w 100%, ale jakoś tak UV'ke zacząłem robić i mi trochę szkoda było się wracać. Zostało jednak sporo czasu i zrobię to jak się należy. Dzięki za uwagi :)
Napisano 10 Marzec 201015 l Co do błotników, chodziło mi, by zrobić je z takiego płaskiego plejna i 2sided.
Napisano 10 Marzec 201015 l W sumie ładna bryłka, nawet jak zaoszczędzisz trochę tri, to nie wiem czy efekt będzie na tyle widoczny. No ale faktycznie, drzwi mogłeś zrobić na teksturze.
Napisano 13 Marzec 201015 l Autor No to ja coś na odświeżenie tematu, co bym na dnie nie został. "Wip wipa Diff'a"
Napisano 16 Marzec 201015 l Autor Bardzo proszę mapka na modelu. :) Nie wiedzieć czemu, forum powiększyło zdjęcia to też się rozmaziały.. ; / Polecam otworzyć je w osobnej karcie.
Napisano 16 Marzec 201015 l Autor Te blueprinty które widać w pierwszym poście to jedyne jakie posiadam, brak rzutów z góry zrobił swoje :
Napisano 19 Marzec 201015 l Autor No cóż, szkoda że post pod postem.. zachęcam co jakiegokolwiek odzewu :) Direct link for better res.: http://ifotos.pl/img/modele_nrrsqn.PNG
Napisano 19 Marzec 201015 l Może by go trochę zdesaturować ? Dodać jakiś znak szczególny albo podzielić go kolorem (metal jest zielony, spawy są zielone , wszystko w jednej gradacji, nudno to wygląda ). Btw co do felgi, dlaczego cień jest na górze a jasne na dole ? sugestywnie nie powinno być odwrotnie :] przynajmniej do prezentacji. Same textury robiłeś z jakiegoś malowanego obrazka? takie trochę się wydają XD. Poza tym dajesz dajesz dalej :).
Napisano 20 Marzec 201015 l z przykroscia stwierdzam ze model wyglad jak zabawka made in china za 2zł. Wszytko jakies taki jednowlite i wrecz swiecace.