Kubajaniak Napisano 14 Marzec 2010 Napisano 14 Marzec 2010 (edytowane) Witam forumowiczów. Dawno nic nie wrzucałem, ale to przez sesje i praktyki na studiach. Teraz mam trochę wolnego czasu, więc postanowiłem zabrać się za kolejny samochód. Na razie nie za dużo, ale już coś jest :) Piszcie co o tym myślicie Pozdro Edytowane 18 Marzec 2010 przez Kubajaniak
Mikolc Napisano 14 Marzec 2010 Napisano 14 Marzec 2010 Wreszcie Celica. Szkoda, że nie poprzednia generacja, którą mam przyjemność jedździć, ale będę śledzić.
Berger Napisano 14 Marzec 2010 Napisano 14 Marzec 2010 Coś krzywo i wg. mnie krawędzie są zbyt ostre.
eazy-e Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 wzorujesz sie na tej celice? ma zamontowany kit firmy APR
Kubajaniak Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 (edytowane) Domyślnie miało tak to właśnie wyglądać, ale chyba wyjdzie trochę inaczej. Nie bardzo np. wiem, jak zrobić przednie nadkole żeby było tak jak jest widoczne na zdjęciu od tyłu. Chodzi mi o te trzy dziury. Chociaż dzięki robieniu rzeczy których się nie umie można się nauczyć czegoś nowego, więc może postaram się to poprawić. Edytowane 15 Marzec 2010 przez Kubajaniak
Kubajaniak Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 (edytowane) UP na dobranoc. Zrobiłem od nowa próg i nadkola. Pobawiłem się też trochę maską i zderzakiem. Nie jest w 100% zgodny z oryginałem, ale myślę, że ujdzie. Teraz zobaczyłem, że światła są krzywo, linia z boku od lusterek do tylnych świateł i... pewnie coś się jeszcze znajdzie. Jak ktoś coś widzi krzywego to pisać i postaram się poprawić :) EDIT Mało dzisiaj czasu, to zrobiłem coś małego :) Edytowane 16 Marzec 2010 przez Kubajaniak
Eddy__ Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 felga zacna nie powiem :D a czy tam z przodu nie powinieneś mieć ostrzejszego chamfera?
woody Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 Fajnie ci to idzie, tutaj zaznaczyłem błędy: co do felgi, to nie wiem czy ten wzór nie będzie za baloniasty na smukłą sylwetkę auta, ja bym widział ją na takich kółeczkach (Racing Hart CR) ;-)
Kubajaniak Napisano 18 Marzec 2010 Autor Napisano 18 Marzec 2010 Malutki upek. Z lusterek jestem średnio zadowolony, więc później może wymodeluje coś innego. Wyprostowałem linię z boku i zmniejszyłem trochę "ostrość" tej krawędzi. Eddy nie bardzo wiedziałem o którym miejscu mówisz. Jeśli chodziło o miejsce nad dużą dziurą między światłami to poprawiłem. Woody dzięki za błędy. Poprawiłem co było na czerwono. To co na fioletowo na razie nie ruszałem bo i tak muszę trochę tylnie nadkole pomniejszyć. Jeśli chodzi o felgę to na razie taka zostanie. Zobaczę jak się będzie prezentować gdy skończę model. To akurat element, który można szybko wymienić w razie czego :)
Berger Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Ups profil opon coś nie ten. Proponuje też wsadzić trochę głębiej felgi.
veti Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Technicznie jest ok, ale nie podoba mi się sama koncepcja - na ostatnim renderze wygląda jak wspaniały przykład "wiejskiego" tuningu. Felgi stanowczo głębiej.
Mikolc Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Trochę wygląda jak 4x4, ale technicznie bardzo dobrze.
zolwik Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 na felgach proponuje zrobić rant, dość głęboki, wtedy na pewno samochód zmieni swój charakter. Narazie idzie nieźle ;)
GrześDuro Napisano 18 Marzec 2010 Napisano 18 Marzec 2010 Ups profil opon coś nie ten. Proponuje też wsadzić trochę głębiej felgi. dokladnie.. i troszke zmniejszyc przeswit. Pozatym w tarczy są dziury jak w Szwajcarskim serze. Dolna krawedź reflektorow zbyt zaokraglona a slupek "A" jest u Ciebie wklęsły.
Kubajaniak Napisano 19 Marzec 2010 Autor Napisano 19 Marzec 2010 Dzięki za komenty i podpowiedzi. Fajnie, że niektórym się podoba, bo to na prawdę motywuje do dalszej pracy :) Jeśli chodzi o profil opony, to nigdy nie robiłem jakoś na wymiar, tylko jak wyjdzie tak będzie, ale chyba pora o tym poczytać :) Up będzie pewnie jakoś po weekendzie. Pozdrawiam
Stig Napisano 21 Marzec 2010 Napisano 21 Marzec 2010 Wszystko robione dobrze, tylko może lepiej zrobić tą Toyotę z seryjnym wyglądem, myślę, że lepiej wygląda wtedy.
Kubajaniak Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Po długim czasie up, ale nie duży. Głównie chciałbym się dowiedzieć co teraz myślicie o oponie. Przeskalowałem samochód do normalnych wymiarów, felgi też (teraz mają 17 cali) w necie znalazłem, że opony sportowe mają do 225 mm szerokości, a wysokość opony nisko-profilowej to 30% szerokości, czyli wyszło 67,5 mm. Tarczy nowej jeszcze nie robiłem, więc na razie jest bez. W sumie wyszło takie coś: Stig teraz to już chyba trochę za późno, żeby robić ją w normalnej wersji. Następny samochód mam zamiar zrobić bez udziwnień. Pozdro
halset Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Hm.. coś nie pasuje z tymi kołami... Opony zdecydowanie za wąskie, 225/45 to ja mam w Vectrze B, a jak dla mnie taka Celica powinna stać na conajmniej 18" i 235, albo i więcej. Albo felgi zostaw i tylko opony przeskaluj żeby były trochę szersze. Takie moje zdanie. Btw. paskudny spoiler :D
Rekomendowane odpowiedzi