żółty Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 witam, wrzucam łazienkę, którą robiłem dla klienta w zeszłym tygodniu. Nie będę już jej poprawiał wrzucam żeby się dowiedzieć co o tym myślicie i co następnym razem mógłbym poprawić. Łączny czas wykonania to jeden dzień, render w Vray'u zajął coś koło 45 minut. Baterie itp. to modele producenta, kibelek i kibelek udający bidet z everów, reszta moja. Świece target directem i jednym Vray lightem w oknie, Irr map+LC i o ile mi się udało LWF. Ujęcia po postpro w photoshopie z warstwą AO. Zapraszam do commentów, wszystkie przyjmę na klate :]
Simple_man Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 ogolnie zajbioza, no moze po za tym, ze troche pusto (jakies futro na podlodze, by styklo). Ale... jakos nie chce mi sie wierzyc, ze wykonawca zostawil by taka wneki okienne. No ja przynajmniej bym zabil za te profile.
Użytkownik Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Za duże szumy, ogólnie blado i bez wyrazu. Za oknem za ciemno na 2.
zdeno Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 to nie szum brazylijska zarazo tylko kompresja z jpga. Fajny klimacik uzyskałeś, ten AO pass dodał komiksowości i ładnie zdefiniował płaszczyzny. Trochę w tym monochromie zęby rwie kredkowy pejzaż za oknem.
żółty Napisano 16 Marzec 2010 Autor Napisano 16 Marzec 2010 Simple_man - dzięki, wnęki były takie jak są i w tej kwestii nie miałem nic do gadania, no chyba że jest nie tak jak powinno być a już nic nie mówili ;] zdeno - dzięki, widok za oknem fakt kapa straszna dopiero teraz to zauważyłem
god_of_dump Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 Ogolnie calkiem fajnie wyszlo :) chociaz osobiscie nie chcialbym takiej lazienki bo jest szaro-bura. Ale dostrzegam jedna rzecz... czy aby na pewno tekstura na podlogowych kaflach jest we wlasciwa strone obrocona? bo zakladam, ze na scianach i podlodze jest ten sam rodzaj :)
żółty Napisano 22 Marzec 2010 Autor Napisano 22 Marzec 2010 god_of_dump - ano szaro-bura, ale to już nie moja brocha a architekta, co do tekstury to niestety masz racje :/ wcześniej cos mi nie pasowało z tą podłogą ale niestety tego nie zauważyłem...to pojechałem z profesjonalizmem
Orangegraphics Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 z AO trochę przesadziłeś chyba, brakuje tutaj jakiejś konsekwencji
żółty Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Xiz0r - stosowanie AO jest dla mnie dość nową sprawą i fakt mam małe problemy z osiągnięciem zadowalających efektów, czasem na warstwie w szopie część wymazuję, czasem podbijam, nie wiem jednak czy to dobra droga
Rekomendowane odpowiedzi