BajteL Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 Czesc Jestem Nowym Uzytkownikiem tego forum i mam maly problem szukalem tego postu ale nie bylo wienc pisze! Mam Program 3d studio max r3 i chce umiesciec pewien plik z zewnącz ale jest maly problem robie wszystko dobrze \"Kliknij prawym klawiszem myszy na nasz plane i wybierz z menu kontekstowego \'Properties\'. Odznacz pole \'Show Frozen in Gray\' \" \"Show Frozen In gray\" nie ma tam tego i nie umiem znalesc czy moze mi ktos pomuc ?
Orion Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 Jak nie ma ?? Musi być w zakładce generals A jak nie ma to otwórz helpa i wpisz co ci potrzeba, tam już na 100 będzie
BajteL Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 Nie ma tego ani w tej zaklatce ani nie wyszukuje w HELP nie wiem co jest grene ! :(
rowr Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 prawy klawisz >properties>general>w dziale display properties nad menu rozwijanym pod ignore extents czy jakos tak jest zaznaczone na bank.powodzenia w poszukiwaniach:)
BajteL Napisano 3 Maj 2004 Autor Napisano 3 Maj 2004 hehehe pod \"Ignore Extents\" mam cos takiego :] Vertex Color i obok tego mam ikonke \"Shaded\" i to wszystko !
rowr Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 Jest jedna niezawodna metoda by to znalesc podczas wlaczonego maxa wcisnij F1 w zakladce wyszukaj wpisz\"show frozen In Gray\" i enter a jak nie ma to ja juz nie wiem.
BajteL Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Nie ma :[ nie wiem co jest grane trudno ale chodzi mi o to jak tam nie ma tego to moze ty znajde odpowiedz :D heheh to jest glupie pytanie bannalne \"Jak umiescic plik text\'owy na plane\" ? bo nie wiem :] z gory dzienki
BajteL Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Ehehehe dzienki ale mi sie pomylilo chce umiescic plik JPG na Plate poniewaz mam trutial tutaj wlasnie go zanazlem :D i musze umiescic na Plane czy Plate ten oto obrazek i nie wiem jak robie wszystko zgodnie z instrukcja ale plik ten sie jednak nie pokazuje nie wiem co jest grane ! mysle ze chodzi o opcje w Proportionas \"Show Frozen In gray\" ale jej nie mam i nie wiem co jest grane !
SansSerif Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 ojojoj poczytaj najpierw helpa maksowego. zaoszczedzisz czas i nerwy, swoje i innych.
BajteL Napisano 4 Maj 2004 Autor Napisano 4 Maj 2004 Taaa poczytam i mam sobie kazde slowo tlumaczyc w slowniczku polsko-angielskim ? od tego jest chyba forum tak mi sie zdaje zeby popytac conie ?
kozioo Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Jeśli musisz cały czas korzystać ze słownika to lepiej odejdź od kompa i weź książke od angielskiego:) Same korzyści - poradzisz sobie z helpem (i ze swoim problemem) i będziesz miał większą wiedze/umiejętności:)
Orion Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Pyta się w sprawach których nie ma w helpie. No cóż jeśli nie znasz angielsiekgo, to zapewniam cię, że po przerobieniu helpa, go poznasz :)
BajteL Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 Ta poznam ja mam 15 lat i w szkole jeszcze nie przerrabiamy takich rzeczy wiendz prosze was o pomoc
Piotr Dobosz Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 nacisnales taka kostke bialo niebieska w edytorze maerialow? ten przycisk jest zaraz pod probkami (kulami) i nazywa sie show map in viewport pozdrawiam jak to nie bedzie to to co innego poprubujemy:)
SansSerif Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 BajteL: nie placz tylko zaopatrz sie w ksiazke np wyd helion. troche kosztuje ale jest po polsku. sam bez helpa nie wiele zdzialasz a online nie sposob raczej wszystkiego wytlumaczyc. musisz znac podstawy.
BajteL Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 Nie placz ? a ty widzisz zebym plakal ja ci tylko wowie a pozatym ksionzki Helion duzo kosztuja mam 2 ale z kurs flasha mx wiendz to mi wystarczy a do 3ds maxa sa drosze a chce sobie kupic wodne hlodzenie :D ale looz dzienki wam :D
BajteL Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 No dobvra wciskam tego kwadracika on jest wcisnienty chce przeniesc dana prace na ten obszar ale nie idze :/ a robie wedlug instrukci mysle ze chodzi o ta opcje w proportionals Show Frozen in Gray\' ale tej opci nie ma wiendz nie moge tego dac wiendz co ejst grane ? jeszcze raz uzywam wersi 3
BajteL Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 Hehehe dobra dzienki odkrylem :D jusz nie czeba pomocy dzienki za podpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi