Gość Savoy Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Wrzucam tu pierwszą moją ukończoną scenę na tym forum. Pozdrawiam i dzięki za wszystkie głosy krytyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martez Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Ogólnie bardzo ładnie, aczkolwiek ta para z pierwszej filiżanki troche mnie nie orzekonuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 scenka nawet cacy ale teksturka stolu mnie jakos kluje sam nie wiem dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 hmm ogolnie razi jeszcze ta pusta przestrzen wokolo...a co do pary to ja poprostu usun.....ogulnie moze byc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nuriel Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 a mnie światło nie podchodzi, oraz spitolony dof. ale ogulnie fajnie. z tym że gdzieś już widziałem porobną scenkę.... filiżanki takie podobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Przepraszam admina, kosmetyczne zmiany (nie zauważyłem po renderingu). Wszystkie objekty mojej produkcji oprócz figury i kwiatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Ładnie, ładnie...szkoda tylko, że jest taki \"proszek\"...to pewnie wpływ DoF\'a... Może tak siateczkę ?? :) PS. Mam taki sam młynek :P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Troche mi przeszkadza to śwatło przecinające obrazek po przekątnej... nijak się to ma do całego kadru... no i stół też tak nieszczęśliwie stoi... wiesz... scenka mogła by być niezła, bo w duzej mierze nawala ustawienie przedmiotów i ukazanie przestrzeni w ciekawy sposób...na stole jakby się zanosiło na jakiś układ symetryczny, ale nie do końca... cały kadr to samo... linie staja się chwilami poziome, ale tez nie do końca.. niby to dynamiczne ujęcie... a też wcale nie. Bardzo duzo niezdecydowania widać w tej pracy. Ustal sobie punkty, jakies założenia, co do sposobu pokazania konkretnej sceny i tego się trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Ach - \"ziarnistość\" sceny dodałem przez Photoshopa (wydaje mi się że scena jest bardziej naturalna, tylko poziom ziarnistości trochę za duży (jest 2 a najmniejszy to 1), testuję ziarno poprzez plugin do lightwave o nazwie G2 tam wygląda to lepiej! http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=10944 Miałem problemy z ustawieniem kamery (chyba za dużo chciałem pokazać więc wyszła sieczka) do tej pory nie wiem jak ustawić, ale niech już zostanie tak jak jest (przecież ma być finished works). Chyba wyrenderuję też prostą scenkę z pojedyńczą filiżanką w dużym zbliżeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Ogolnie bardzo ladnie. Czepianko: kolor stolu jakis dziwny, ciut za duzy dof i ziarno, w tle troche pusto, kompozycja nienajlepsza. Ogolnie bardzo fajna praca, mocna 4/6 dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Nieciekawe ustawienie obiektow, nieciekawy kadr, kolorystyka tez mi nie podchodzi. Ale ok, jak na 1 prace. Pozdrawiam Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi