Napisano 8 Kwiecień 201015 l Witam! Chciałem się nauczyć trochę tworzenia grafiki 3D i zainstalowałem Blendera. :) Mam problem z powiększaniem obiektów. Mianowicie na początku wszystko śmiga dobrze, a po jakimś czasie jak chcę przybliżyć to na początku idzie dobrze, a po pewnym czasie coraz wolniej aż prawie staje w miejscu. To samo jest przy przesuwaniu. Jak jestem blisko, to przesuwa się powoli, a jak trochę oddalę, to już w miarę dobrze. Na kilku wersjach i komputerach odpalałem ten projekt i jest to samo. Proszę o odpowiedź :D Z góry dzięki. P.S. Jakby ktoś nie rozumiał za bardzo o co mi chodzi, to mogę podrzucić plik *.blend to zobaczycie o co mi chodzi ;)
Napisano 8 Kwiecień 201015 l może jakaś wersja blendera zła ? ale nie jestem pewien :) tez od 2 dni próbuje się oswoić z blenderem :)) pozdrawiam
Napisano 8 Kwiecień 201015 l Też to czasem mam, zaznacz mały obszar za pomocą shift+B. Hmmm to chyba bug, ale nie jestem pewien, chyba powinienem to zgłosić, ale nie wiem jak go odtworzyć ten problem, no i może to funkcja, a nie bug >.> Nie mam pojęcia co o tym myśleć...
Napisano 9 Kwiecień 201015 l Żaden bug, po prostu skalowanie odbywa się względem kursora 3d; najlepiej zaznacz jakiś element siatki, który chcesz obejrzeć z bliska, wciśnij . (kropkę) z klawiatury numerycznej i żadne zwolnienia nie będą miały miejsca.