Gość kozyr Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Witam, Jest to drugie moje podejscie do 3ds maxa, pierwsze z wlasnym pomysłem i w vrayu. Wiem, ze wyglada to slabo. Jak mialem bryle domu jedynie z materalem tym brazowoym bez trawy i metalu na barierce, wszystko w kolorach bylo ok ... po dodaniu ich nie zmieniajac reszty obraz sie przeswietlil - jak widac, a szyby za bardzo rozjasnily ... a jesli dobrze pamietam z wykladow z fizyki okna wydaja sie ciemniejsze przy większym natezeniu swiatla. Pomozcie ludziska bom ułomny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Ewidentnie nie odrobiłeś lekcji ;) Chyba nie wydaje Ci się, że od razu za kumasz o co chodzi, nie czytając manuala czy też nie robiąc większej ilości testów. Droga jest długa i kręta, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Bonifatz - aleś ty pomocny. :) kozyr - Nie zajmuję się wizkami, ale jeśli masz już ustawione wszystko jak chcesz a wychodzi przepalone, to proponuję sprawdzić "Exposure Control". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 sly : ja po prostu próbuje kozyr'a zmotywować ;) bo łapkę wyciągnąć to każdy potrafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kozyr Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Obawiałem się takiej odpowiedzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Bonifatz to jest zwykłe forum, po prostu forum i jeśli ktoś o coś pyta to znaczy, że nie wie i nie umie lub nie chce mu się szukać. Jeśli nie chce mi się odpowiadać to nie piszę nic bo takie rady jak Twoje to można usłyszeć od ojca lub nauczyciela i do nich należy motywacja początkujących. Zresztą takich jak Ty "pomocnych dłoni jest na forum dużo" ale cóż zrobić, w końcu jesteśmy Polakami :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 czyli jak ? jak jęczę w odpowiedni sposób to należy mi się wiedza na talerzyku, której w sumie i tak nie będę wiedział jak zastosować, bo nie wiem gdzie, co, dlaczego i jak ? hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorence Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 specem nie jestem ale nie za bardzo rozumiem w czym tkwi problem ?? zmień intensywność oświetlenia i po problemie. rozjaśniło Ci obiekt ponieważ materiał który dobrałeś do otoczenia odbija światło. To jest chyba oczywiste ?? pobaw sie ustawieniami światła ewentualnie ustawieniami materiałów i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 jarross - z tymi Polakami to przegiąłeś. Jeśli taki jest wizerunek Polaka w Twoich oczach - okryj to milczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 typowe usprawiedliwianie lenistwa sly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 zacznijmy od tego, że fajnie było by zobaczyć ustawienia rendera i samych świateł. To bardzo pomaga w udzielaniu pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Nie, nie podawać na talerzyku gotowych rozwiązań tylko darować sobie żałosne komentarze i moralitety Panie Bonifatz a zmotywować do pracy to można na przykład swoje dzieci albo dobrego przyjaciela (no chyba, że jesteś jakimś kaznodzieją, nauczycielem czy coś w tym rodzaju). "Typowe usprawiedliwienie lenistwa" - ciekawe czyjego i kto usprawiedliwia? A co do Polaków to mam takie zdanie a Ty masz swoje (niestety nie wiem jakie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazell Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Cześć.Generalnie pomijając toczącą się dyskusję...i wracając do wizki, jest ostro przepalona, skorygować można to zmniejszając intensywność światła, bądź zmieniając ustawienia kamery(zminiejsz ISO(im mniej tym ciemniej), bądź f-number(im mniej tym jaśniej) lub shuter (im mniej tym jaśniej))oczywiście jeśli pokażesz swoje settingi będzie dużo łatwiej podpowiedzieć coś konkretnego. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Cześć.Generalnie pomijając toczącą się dyskusję...i wracając do wizki, jest ostro przepalona, skorygować można to zmniejszając intensywność światła, bądź zmieniając ustawienia kamery(zminiejsz ISO(im mniej tym ciemniej), bądź f-number(im mniej tym jaśniej) lub shuter (im mniej tym jaśniej))oczywiście jeśli pokażesz swoje settingi będzie dużo łatwiej podpowiedzieć coś konkretnego. Pozdrawiam i życzę powodzenia. o ile jest to robione physical camera a nie standardowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi