Skocz do zawartości

Pomocy !

Gość kozyr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest to drugie moje podejscie do 3ds maxa, pierwsze z wlasnym pomysłem i w vrayu. Wiem, ze wyglada to slabo. Jak mialem bryle domu jedynie z materalem tym brazowoym bez trawy i metalu na barierce, wszystko w kolorach bylo ok ... po dodaniu ich nie zmieniajac reszty obraz sie przeswietlil - jak widac, a szyby za bardzo rozjasnily ... a jesli dobrze pamietam z wykladow z fizyki okna wydaja sie ciemniejsze przy większym natezeniu swiatla.

Pomozcie ludziska bom ułomny!

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bonifatz to jest zwykłe forum, po prostu forum i jeśli ktoś o coś pyta to znaczy, że nie wie i nie umie lub nie chce mu się szukać. Jeśli nie chce mi się odpowiadać to nie piszę nic bo takie rady jak Twoje to można usłyszeć od ojca lub nauczyciela i do nich należy motywacja początkujących. Zresztą takich jak Ty "pomocnych dłoni jest na forum dużo" ale cóż zrobić, w końcu jesteśmy Polakami :).

specem nie jestem ale nie za bardzo rozumiem w czym tkwi problem ??

zmień intensywność oświetlenia i po problemie.

rozjaśniło Ci obiekt ponieważ materiał który dobrałeś do otoczenia odbija światło. To jest chyba oczywiste ?? pobaw sie ustawieniami światła ewentualnie ustawieniami materiałów i po problemie.

Nie, nie podawać na talerzyku gotowych rozwiązań tylko darować sobie żałosne komentarze i moralitety Panie Bonifatz a zmotywować do pracy to można na przykład swoje dzieci albo dobrego przyjaciela (no chyba, że jesteś jakimś kaznodzieją, nauczycielem czy coś w tym rodzaju). "Typowe usprawiedliwienie lenistwa" - ciekawe czyjego i kto usprawiedliwia? A co do Polaków to mam takie zdanie a Ty masz swoje (niestety nie wiem jakie).

Cześć.Generalnie pomijając toczącą się dyskusję...i wracając do wizki, jest ostro przepalona, skorygować można to zmniejszając intensywność światła, bądź zmieniając ustawienia kamery(zminiejsz ISO(im mniej tym ciemniej), bądź f-number(im mniej tym jaśniej) lub shuter (im mniej tym jaśniej))oczywiście jeśli pokażesz swoje settingi będzie dużo łatwiej podpowiedzieć coś konkretnego. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Cześć.Generalnie pomijając toczącą się dyskusję...i wracając do wizki, jest ostro przepalona, skorygować można to zmniejszając intensywność światła, bądź zmieniając ustawienia kamery(zminiejsz ISO(im mniej tym ciemniej), bądź f-number(im mniej tym jaśniej) lub shuter (im mniej tym jaśniej))oczywiście jeśli pokażesz swoje settingi będzie dużo łatwiej podpowiedzieć coś konkretnego. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

o ile jest to robione physical camera a nie standardowo.