adek Napisano 16 Kwiecień 2010 Napisano 16 Kwiecień 2010 Serwis MaxUnderground zamieścił na swojej stronie naprawdę interesujące i rodzące pewne wspomnienia artykuły. Teksty są w pewnym sensie ze soba powiązane. Pierwszy z nich to wywiad z Gary'm Yost'em, jednym z twórców programu 3D Studio. Gary bardzo ciekawie opowiada o ewolucji programu opowiadając przy tym kilka ciekawych anegdot.... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1125
Touch Napisano 16 Kwiecień 2010 Napisano 16 Kwiecień 2010 Szmat czasu minął. Pamiętam jak zaczynałem na 3D Studio Max R2.0. Żałuję, że nie wziąłem się za to na poważnie już wtedy, normalnie łezka;)
Nezumi Napisano 17 Kwiecień 2010 Napisano 17 Kwiecień 2010 Chyba wam umknela jeszcze ta czesc: http://www.maxunderground.com/the_history_of_3d_studio
Mulholland Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Ja zacząłem na 3d studio kiedy chyba nei było jeszcze max. Pamiętam że były jakby osobne podprogramy 2d shaper czy coś rozwijane z listy na górze. A potem komp mi spłonął i zapomniałem o tym na ponad 10 lat. Poza tym rozczarowałem się że jak światło przelatuje przez kolorową szybę to nie zmienia koloru. :).
Mykel Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Pamieta ktos kiedys chyba z gazeta Cd action lub CD project dawli probki programow . I byla tam ta aniamcja prezentacja chyba maxa 4ki wtedy jeszcze po nazwa Discreet 3d studio max i byla wlasnie tam ta aniamcja tej swiatyni i bipedy tanczace .... nie wie ktos czy mozna to gdzie zanalezc bo chetnie bym to zobaczył jeszcze raz
Adamek Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 To były filmiki pokazujące możliwości maxa v. 1.0 I co pamiętam to co któreś tam słowo to 'real-time'. A szczena rysowała parkiet jak pokazali boolean właśnie w real time. Albo particle ulegające sile wiatru, czy deflector... Echhh... to było tak dawno temu, że ho ho.
Rekomendowane odpowiedzi