Napisano 21 Kwiecień 201014 l Witam Przesyłam do przetrawienia przez Szanowne Krajowe Grono ostatnia animacje. B-movie na konkurs cgtalka. W zasadzie bronić musi się sama. Czasu było tyle co po pracy zostawało. z Czego jestem niezadowolony wiem z czego zadowolony też, ciekawią mnie bardzo wasze opinie. Pewnikiem wyłapiecie coś jeszcze. Wszystko to 3ds maxem 2010/2011 z drobną pomocą physx'a i rayfire'a pozdrawiam! _BB p.s. nie udało mi sie thumbaila załączyć ;/ Edytowane 21 Kwiecień 201014 l przez the_fgdf
Napisano 21 Kwiecień 201014 l haha, wygląda idealnie jak stara tandetna japońska produkcja ala godżilla, zmiany kadrów, przyspieszenia, efekty, świetna parodia, bardzo mi się podoba :) nawet jak zamierzenie było inne to jest fajnie
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Jesteś już weteranem tych challenge'y, wiec ten kicz to raczej zamierzony. Wyszlo bardzo przyzwoicie. Mi osobiscie temat nie siadl wlasnie przez sliska granice miedzy zamierzona a niezamierzona "bida". Gratki w kazdym razie, bo mimo stylizacji widac duza ilosc pracy. Nie podoba mi się animacja postaci i pojazdów, co prawda można to podciągać po stylizację przy robotach, ale już armia powinna się dynamiczniej ruszać :) pozdro
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Hi hi, fajne to. Fajny humor. Jedyne co mi się nasuwa - ostatni kadr z odjazdem od SuperKota - może reverseTime wypadł by ciekawiej - zostawiając na koniec obraz kota w całym kadrze. Gratulacje. Pozdrawiam. P.S. Wiesz może co tak na prawdę mówi lektor?
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Podoba mi się ;) Fajny klimat udało ci się osiągnąć. Tylko pewnie będzie problem jak jakiś japończyk to obejrzy i zrozumie co tam rzeczywiscie lektor mówi :D Pozdrawiam!
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Hej, fajny taki godzillowy styl ! Mnie tez sie nasunęło pytanie, czy komentator rzeczywiście opisuje akcję czy jakieś randomowe show wklejone jest w Twojej animce?....dla nas to żadna różnica bo i tak ni dudu po japońsku, ale tak z ciekawości ;)
Napisano 21 Kwiecień 201014 l HEHE... PODOBAĆ SIĘ. :) moim zdaniem trafinoe z klimatem w temat cgchalenga :) gratki
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Autor Dzięki - cieszy mnie że nikt nie wymiękł po chwili seansu. @ Artur - więc mi tez na początku bardzo nie podpadł ten temat ale tak się zrobiło no i fakt że tutaj duże niedoróbek przejdzie płazem i to mnie zachęciło ostatecznie. Z animacją to chciałem żeby była taka sztywna/spięta i przerysowana a efekt oceniacie sami. @sly masz racje myśle -z pospiechu nawet nie wziąłem tej opcji pod uwagę teraz bym wziął. @blinq,JmTm00 komentarz to fragmenty z dzienników północnokoreańskiej TV coś o Kim Dzong ilu...mysle że teamty podobne do tego co jest w filmie. Teksty pisane są trochę po japońsku ( o ile babelfish nie po przekręcał) mam na dzieje że nikogo tam nie uraziłem := bartolomeo matizlob dzięki za miłe przyjęcie. pozdrawiam! _Swoją barkę...
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Dzięki - cieszy mnie że nikt nie wymiękł po chwili seansu. Przykro mi, ale ja wymieklem;) Klimatem udalo Ci sie trafic bardzo fajnie, ale po pewnym czasie zaczalem sie nudzic. Nie lepiej bylo zrobic krotszy trailer?
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Mnie się bardzo podoba, ale również uważam, że krótsza wersja w postaci trailera była by znacznie lepsza.
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Autor Reanimator tak czułem że to nastąpi hehe ;)- nigdy z siebie bym w te tematy nie poszedł ale ostatecznie bawiłem się dobrze. Z trailerem była taka opcja i nawet kompozycje testowe pomysł z nagle urwaną taśma itp ale uznałem że skoro idę w kierunku kroniki/ materiału propagandowego to warto kilka ujęć dokręcić żeby tak to jakoś sensownie scalić. Problem był taki że wielu z nich nie zdążyłem zrobić co pewnie nawet i widać szczególnie pod koniec. Klamka zapadła no i tak się wyróżnia bardziej.. chyba... pozdrawiam! _BB
Napisano 21 Kwiecień 201014 l bardzo fajne ! trafione w klimat idealnie , nie wiem czy nie lepiej by było zrobic w wersji B&W z jeszcze większą ilością ziarna - gratulacje !!
Napisano 21 Kwiecień 201014 l hmm... mógłbym się rozpisać o stronie technicznej... mógłbym zganić, że humor nie wysublimowany... mógłbym... ale zamiast tego napiszę co pomyślałem po pierwszym obejrzeniu animki... awesome... pure awesomeness :D **** za całokształt Edytowane 21 Kwiecień 201014 l przez andy_a
Napisano 21 Kwiecień 201014 l Autor Bóg zapłąć Bóg zapłać. Testowałem B&W ale jakoś mi nie pasowało albo jaj zabrakło. Z wiekszym ziarnem to bałbym się oskarżeń o słabą jakość renderów ( a to mnie prześladowało wcześniej) a i tak było trzeba ściemniać i kombinować := Link do Vimeo Chyba lepsza jakośc i bez making ofa http://vimeo.com/11084634